
Rețetă cartofi dulci la cuptor cu sos
Există o multitudine de variațiuni prin care poți să-ți prepari cartofi dulci la cuptor, eu am ales cea mai simplă și rapidă variantă, să-i condimentez repede și să fac un sos simplu cu iaurt și usturoi.
- Preparare: 15 minute
- Gătire: 20 minute
- Timp Total: 35 minute
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: SUA
Ingrediente:
1–2 cartofi dulci mari.
sare, piper, praf de usturoi, rozmarin, boia dulce sau iute după gust.
ulei de măsline sau de floarea soarelui.
INGREDIENTE SOS:
100g iaurt cu minim 10% grăsime.
1–2 căței de usturoi.
puțină sare.
2 fire de mărar verde (opțional).
Mod de preparare:
1. Prepararea cartofilor dulci: Curăță și feliează cartofii dulci ca pentru cartofi prăjiți.
2. Pune cartofii dulci într-o tavă, stropește-i cu ulei apoi asezonează-i cu sare, piper, praf de usturoi și rozmarin după gust. Este recomandat să-i condimentezi cu boia doar atunci când îi scoți de la cuptor.
3. Pune cartofii să se coacă la cuptor. Setează temperatura la 200°C și lasă-i 15-20 minute (fiecare cuptor diferă).
4. Prepararea sosului: Într-un bol pasează cățeii de usturoi cu puțină sare apoi pune iaurtul și amestecă. Dacă optezi să adaugi și mărar, toacă-l mărunt apoi adaugă-l în sos și amestecă. Dacă iaurtul este prea gros, adaugă apă să-l subțiezi.
Note
Ocazional, când vrem să avem parte și de iuțeală adăugăm în sos niște eros pista (ardei iute tocat).
Puteți să-i serviți spre exemplu și cu sos de avocado, porc și alte combinații.