
Rețetă cartofi dulci la cuptor cu sos
Descriere:
Există o multitudine de variațiuni prin care poți să-ți prepari cartofi dulci la cuptor, eu am ales cea mai simplă și rapidă variantă, să-i condimentez repede și să fac un sos simplu cu iaurt și usturoi.
Informații:
- Preparare: 15 minute
- Gătire: 20 minute
- Timp total: 35 minute
- Cantitate: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: SUA
Ingrediente:
1–2 cartofi dulci mari.
sare, piper, praf de usturoi, rozmarin, boia dulce sau iute după gust.
ulei de măsline sau de floarea soarelui.
INGREDIENTE SOS:
100g iaurt cu minim 10% grăsime.
1–2 căței de usturoi.
puțină sare.
2 fire de mărar verde (opțional).
Mod de preparare:
1. Prepararea cartofilor dulci: Curăță și feliează cartofii dulci ca pentru cartofi prăjiți.
2. Pune cartofii dulci într-o tavă, stropește-i cu ulei apoi asezonează-i cu sare, piper, praf de usturoi și rozmarin după gust. Este recomandat să-i condimentezi cu boia doar atunci când îi scoți de la cuptor.
3. Pune cartofii să se coacă la cuptor. Setează temperatura la 200°C și lasă-i 15-20 minute (fiecare cuptor diferă).
4. Prepararea sosului: Într-un bol pasează cățeii de usturoi cu puțină sare apoi pune iaurtul și amestecă. Dacă optezi să adaugi și mărar, toacă-l mărunt apoi adaugă-l în sos și amestecă. Dacă iaurtul este prea gros, adaugă apă să-l subțiezi.
NoteOcazional, când vrem să avem parte și de iuțeală adăugăm în sos niște eros pista (ardei iute tocat).
Puteți să-i serviți spre exemplu și cu sos de avocado, porc și alte combinații.
Ocazional, când vrem să avem parte și de iuțeală adăugăm în sos niște eros pista (ardei iute tocat).
Puteți să-i serviți spre exemplu și cu sos de avocado, porc și alte combinații.