Print
cartofi dulci la cuptor cu sos de iaurt cu usturoi
buton-print buton-pinterest

Rețetă cartofi dulci la cuptor cu sos

Există o multitudine de variațiuni prin care poți să-ți prepari cartofi dulci la cuptor, eu am ales cea mai simplă și rapidă variantă, să-i condimentez repede și să fac un sos simplu cu iaurt și usturoi.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 minute
  • Gătire: 20 minute
  • Timp Total: 35 minute
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: SUA

Ingrediente:

12  cartofi dulci mari.

sare, piper, praf de usturoi, rozmarin, boia dulce sau iute după gust.

ulei de măsline sau de floarea soarelui.

INGREDIENTE SOS:

100g  iaurt cu minim 10% grăsime.

12  căței de usturoi.

puțină sare.

2  fire de mărar verde (opțional).

Mod de preparare:

1. Prepararea cartofilor dulci: Curăță și feliează cartofii dulci ca pentru cartofi prăjiți.

2. Pune cartofii dulci într-o tavă, stropește-i cu ulei apoi asezonează-i cu sare, piper, praf de usturoi și rozmarin după gust. Este recomandat să-i condimentezi cu boia doar atunci când îi scoți de la cuptor.

3. Pune cartofii să se coacă la cuptor. Setează temperatura la 200°C și lasă-i 15-20 minute (fiecare cuptor diferă).

4. Prepararea sosului: Într-un bol pasează cățeii de usturoi cu puțină sare apoi pune iaurtul și amestecă. Dacă optezi să adaugi și mărar, toacă-l mărunt apoi adaugă-l în sos și amestecă. Dacă iaurtul este prea gros, adaugă apă să-l subțiezi.

Note

Ocazional, când vrem să avem parte și de iuțeală adăugăm în sos niște eros pista (ardei iute tocat).

Puteți să-i serviți spre exemplu și cu sos de avocado, porc și alte combinații.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star