Rețetă cartofi cu rozmarin la cuptor
Pregătește-ți cartofi cu rozmarin la cuptor dacă vrei o garnitură ușor de făcut folosind doar câteva ingrediente. Vor ieși rumeni și crocanți la exterior, pufoși pe interior.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 40 min
- Timp Total: 50 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
5–6 cartofi noi sau vechi.
Ulei de floarea-soarelui/măsline după gust.
Rozmarin după gust.
Boia dulce sau iute după gust.
Sare după gust.
Piper, pudră de usturoi, oregano, cimbru (opțional).
Mod de preparare:
- Decojește cartofii apoi taie-i așa cum îți dorești (atât să fie cât de cât egal pentru a se găti uniform). Combină mirodeniile și uleiul într-un bol apoi asezonează cartofii.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt, așează cartofii să aibă cât de cât distanță între ei. Coace-i la cuptor aprox. 40 de minute la 200°C. Servește.
Note
Vă recomand să îi întoarceți o dată pe parcursul timpului de coacere pentru a obține o rumenire uniformă, nu aglomera tava pentru a lăsa aerul cald să circule.
Dacă dorești, poți să fierbi cartofii înainte de a-i coace la cuptor sau să-i folosești cu coajă.
Poți să adaugi și alte legume în tavă precum morcovi, broccoli sau când mai au cinci minute înainte de a fi gata să presari peste ei brânză.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 350kcal
- Zahăr: 5g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 3g
- Grăsimi Nesat: 0
- Carbohidrați: 40g
- Fibre: 5g
- Proteine: 10g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.