Print
cartofi copti la cuptor cu usturoi într-un vas yena
buton-print buton-pinterest

Rețetă cartofi copți la cuptor cu usturoi

Pregătește-ți cartofi copți la cuptor cu usturoi și condimente la alegere. Poți să folosești cartofi noi sau vechi, atât să fie de mărime cât de cât egală pentru a se găti uniform.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 40 min
  • Timp Total: 50 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

500g cartofi mici sau medii.

34 căței de usturoi.

Ulei de măsline sau floarea soarelui.

Sare și piper după gust.

Condimente la alegere.

Mod de preparare:

  1. Spală cartofii foarte bine (nu-i neaparat să-i cureți de coajă) și pune-i într-un vas yena sau tavă. Pune într-un bol uleiul și condimentele, pisează cățeii de usturoiul și adaugă ingredientele peste cartofi; amestecă cu mâna să fie acoperiți toți. Gătește-i în cuptorul preîncălzit la 180°C aprox. 40 de minute sau până sunt gata.

Note

Poți să-i condimentezi cu cimbru, turmeric, boia sau orice alte condimente preferi.

Dacă dorești, când mai au 10 minute de stat la cuptor poți să presari deasupra lor parmezan.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 porție
  • Calorii: 250kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 5g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 50g
  • Fibre: 4g
  • Proteine: 3g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star