Rețetă cartofi copți la cuptor cu usturoi
Pregătește-ți cartofi copți la cuptor cu usturoi și condimente la alegere. Poți să folosești cartofi noi sau vechi, atât să fie de mărime cât de cât egală pentru a se găti uniform.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 40 min
- Timp Total: 50 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
500g cartofi mici sau medii.
3–4 căței de usturoi.
Ulei de măsline sau floarea soarelui.
Sare și piper după gust.
Condimente la alegere.
Mod de preparare:
- Spală cartofii foarte bine (nu-i neaparat să-i cureți de coajă) și pune-i într-un vas yena sau tavă. Pune într-un bol uleiul și condimentele, pisează cățeii de usturoiul și adaugă ingredientele peste cartofi; amestecă cu mâna să fie acoperiți toți. Gătește-i în cuptorul preîncălzit la 180°C aprox. 40 de minute sau până sunt gata.
Note
Poți să-i condimentezi cu cimbru, turmeric, boia sau orice alte condimente preferi.
Dacă dorești, când mai au 10 minute de stat la cuptor poți să presari deasupra lor parmezan.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 5g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 50g
- Fibre: 4g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.