Print
cartofi copți în untură de gâscă pe o farfurie albă
buton-print buton-pinterest

Rețetă cartofi copți în untură de gâscă

Dacă dorești să-ți impresionezi invitații cu niște cartofi crocanți pe exterior și moi pe interior, poți să-ți pregătești cartofi copți în untură de gâscă ca și garnitură alături de carnea aleasă. Sunt ușor de personalizat dar și buni lăsați așa, simpli.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 40 min
  • Timp Total: 50 min
  • Porții: 8 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

16 cartofi de mărime medie, curățați și tăiați pe jumătate.

140g untură sau grăsime de gâscă.

12 căței de usturoi.

sare după gust.

Mod de preparare:

  1. Pune cartofii într-o cratiță cu sare și apă rece; fierbe-I la foc mic aproximativ 5 minute. Răstoarnă-I într-o strecurătoare și lasă-I să se scurgă de apă aprox. 5 minute.
  2. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Încălzește untura într-o cratiță până când începe să sfârâie, transferă untura într-o tavă apoi așează cartofii într-un singur strat; învârte-I până când sunt acoperiți complet de untură și asezonează-i.
  3. Gătește cartofii la cuptor aproximativ 40 de minute sau până când se rumenesc împreună cu cățeii de usturoi tăiați pe jumătate. Servește-i așa sau presară-i cu pătrunjel sau alte mirodenii înainte de servire.

Note

Dacă dorești, poți aromatiza untura cu ingrediente precum cimbru sau rozmarin sau chiar pastă de usturoi.

Poți să adaugi în tavă și alte legume pentru a diversifica gustul, atât să le fierbi puțin înainte.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 porție
  • Calorii: 170kcal
  • Zahăr: 1g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 9g
  • Grăsimi Sat: 4g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 21g
  • Fibre: 2g
  • Proteine: 2g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star