Print
cârnați de casă la cuptor într-o tavă
buton-print buton-pinterest

Rețetă cârnați de casă la cuptor

Poți să-ți gătești niște cârnați de casă la cuptor folosind doar câteva ingrediente și între timp să le faci o garnitură simpă. Trebuie dați cu puțin pesmet pentru a-i face crocanți, niște vin alb pentru aromă.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 40 min
  • Timp Total: 45 min
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

1kg cârnați.

23 linguri pesmet (le dă textură crocantă).

12 linguri vin alb (sau suc de lămâie + 12 linguri apă).

12 crenguțe de rozmarin.

Mod de preparare:

  1. Pune cârnații (poți să îi tai bucăți de mărimi egale) într-o tavă sau vas yena, înțeapă-i cu o furculiță. Presară deasupra lor pesmet, stropește-i cu puțin vin alb și adaugă crenguțele de rozmarin. Acoperă tava sau vasul yena cu folie de aluminiu și lasă-i să se rumenească.
  2. Scoate cârnații după ce s-au rumenit pe o farfurie care are hârtie pusă pe ea, când grăsimea s-a scurs… servește-i calzi sau reci cu ce garnitură doriți.

Note

**pentru garnitură: Curăță niște cartofi, asezonează-i după preferințe și pune-i într-o tavă apoi adaugă cârnații deasupra lor.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 250kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 15g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 10g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 15g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star