Rețetă cârnați de casă la cuptor
Poți să-ți gătești niște cârnați de casă la cuptor folosind doar câteva ingrediente și între timp să le faci o garnitură simpă. Trebuie dați cu puțin pesmet pentru a-i face crocanți, niște vin alb pentru aromă.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 40 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
1kg cârnați.
2–3 linguri pesmet (le dă textură crocantă).
1–2 linguri vin alb (sau suc de lămâie + 1–2 linguri apă).
1–2 crenguțe de rozmarin.
Mod de preparare:
- Pune cârnații (poți să îi tai bucăți de mărimi egale) într-o tavă sau vas yena, înțeapă-i cu o furculiță. Presară deasupra lor pesmet, stropește-i cu puțin vin alb și adaugă crenguțele de rozmarin. Acoperă tava sau vasul yena cu folie de aluminiu și lasă-i să se rumenească.
- Scoate cârnații după ce s-au rumenit pe o farfurie care are hârtie pusă pe ea, când grăsimea s-a scurs… servește-i calzi sau reci cu ce garnitură doriți.
Note
**pentru garnitură: Curăță niște cartofi, asezonează-i după preferințe și pune-i într-o tavă apoi adaugă cârnații deasupra lor.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 10g
- Fibre: 0
- Proteine: 15g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.