Rețetă bulz la cuptor (bulz ardelenesc)
Prepară bulz la cuptor comform rețetei tradiționale ardelenești, specifică zonelor rustice. Se prepară cu mămăligă bine fiartă și brânză, nimic complicat, ușor de preparat. Bulz-ul se poate servi alături de mâncăruri tradționale precum sarmale sau ciulama.
- Timp Preparare: 10 minute
- Timp Gătire: 25 minute
- Timp Total: 35 minute
- Porții: 6 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
1l de apă.
500g făină de mălai.
500g brânză telemea sau brânză de burduf.
60g de unt.
20g de sare.
ochiuri de smântână sau lapte bătut (opțional).
2 ouă (opțional).
Mod de preparare:
- Într-o oală pune apă la fiert și adaugă sare. Atunci când apa începe să fiarbă, pune făina de mălai dar încet, presar-o, ca o ploaie, nu toată deodată. Când mămăliga este gata, las-o la răcit.
- Secționează mămăliga în mai multe bucăți. Eu am făcut 6 bulzi. Umezește-ți mâinile și formează bulgări.
- Creează o fântână sau orificiu în care vei pune brânză și puțin unt. Închide bulgărul și formează bulzul. Pune-i la cuptor la 170°C, 20-25 minute, poți să-i faci la tigaie tip grill sau la grătar.
Note
Pentru brânză vă recomand urda sau brânza de burduf.
Poți să o servești cu ouă ochi, lapte bătut și slănină prăjită.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 95kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 3g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 13g
- Fibre: 1g
- Proteine: 3,5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.