Print
budincă de spanac la cuptor, în imagine este spanac într-o sită
buton-print buton-pinterest

Rețetă budincă de spanac

Budinca de spanac este o mâncare ușor de făcut, delicioasă și hrănitoare. Este o sursă bună de vitamine, minerale și fibre. Poți să o personalizezi în funcție de preferințe.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 18 min
  • Timp Gătire: 40 min
  • Timp Total: 58 min
  • Porții: 8 porții
  • Categorie: Cină / Prânz
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

1/2 kg spanac.

200g franzelă.

1 1/2l lapte.

200g smântână groasă.

200g brânză de telemea.

4 ouă mari.

PENTRU SOS:

50g unt.

50g făină.

1/4 l lapte.

sare.

Mod de preparare:

  1. Curăță și spală spanacul în două trei ape, rupe frunzele apoi opărește-le aprox. 5-6 minute în apa clocotită. Strecoară spanacul prin strecurătoare și toacă-l cu cuțitul sau cu mașina de tocat.
  2. Înmoaie franzela în lapte și las-o să absoarbă tot laptele. Pune untul într-o tigaie, când acesta s-a topit, adaugă făina și prăjește-o 2 minute fără ca făina să se rumenească. Stinge cu jumătate din cantitatea de lapte între timp ce amesteci continuu și bine apoi adaugă restul de lapte între timp ce amesteci, asigură-te că ai amestecat bine pentru a nu se forma cocoloașe.
  3. Amestecă sosul cu pireul de spanac, franzela fărămițată cu furculița (nestoarsă), smântâna, brânza rasă și gălbenușurile. Potrivește de sare și eventual adaugă piper.
  4. Adaugă apoi albușurile bătute spumă tare, amestecă ușor, pune compoziția în formă de 20x30cm unsă cu unt sau margarină și tapetată cu pesmet. Coace budinca în cuptorul bine încins la 180°C timp de 30-35 de minute. Servește așa sau cu smântână.

Note

Dacă dorești, înainte să adaugi albușurile poți să adaugi și 150g de șuncă.

Poți să adaugi și alte ingrediente, precum: ciuperci, carne tocată, parmezan etc.

Dacă dorești o budincă mai cremoasă, poți să adaugi 100g de smântână în sosul alb.

Budinca de urzici se pregătește la fel ca budinca de spanac.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 150kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 10g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 15g
  • Fibre: 5g
  • Proteine: 10g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star