Print
aripioare la cuptor cu miere
buton-print buton-pinterest

Rețetă aripioare la cuptor cu miere

Gătește aripioare la cuptor cu miere făcându-le o marinată simplă. Le dai la cuptor, servești cu o garnitură la alegere și gata-i masa.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 30 min
  • Gătire: 40 min
  • Timp Total: 70 min
  • Porții: 26 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

800g aripioare.

23 căței de usturoi.

50ml vin alb.

125ml sos de soia sau worcestershire.

25g miere.

suc de la o lămâie.

2 foi dafin.

sare (dacă folosești sos de soia, vezi nu pune multă sare) și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Pune aripioarele de pui într-un bol, peste ele adaugă cățeii de usturoi zdrobiți, vinul alb, sosul de soia, mierea, foile de dafin, sucul de lămâie și sare plus piper după gust. Amestecă bine să ajungă ingredientele pe fiecare bucată. Pune o farfurie deasupra bolului sau acoperă-l cu folie de aluminiu/plastic și lasă-le la frigider 20-30 de minute să se marineze.
  2. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, aranjează aripioarele și toarnă sosul rămas din bol peste ele. Acoperă apoi tava cu o folie de aluminiu și lasă-le să se gătească aprox. 40-45 de minute la 180°C

Note

Timpii de gătire pot varia deoarece fiecare cuptor este diferit. În principiu când aripioarele sunt rumenite și frumos colorate pot fi servite.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star