
Rețetă aripioare la cuptor cu miere
Gătește-ți aripioare de pui suculente la cuptor folosind o marinată simplă de miere cu sos de soia. Sunt ușor de făcut, poți să le servești alături de legume făcute pe tigaia grill sau alături de garnitura ta preferată.
- Timp Preparare: 30 min
- Timp Gătire: 40 min
- Timp Total: 70 min
- Porții: 26 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
800g aripioare.
2–3 căței de usturoi.
50ml vin alb.
125ml sos de soia sau worcestershire.
25g miere.
suc de la o lămâie.
2 foi dafin.
sare (dacă folosești sos de soia, vezi nu pune multă sare) și piper după gust.
Mod de preparare:
- Pune aripioarele de pui într-un bol, peste ele adaugă cățeii de usturoi zdrobiți, vinul alb, sosul de soia, mierea, foile de dafin, sucul de lămâie și sare plus piper după gust. Amestecă bine să ajungă ingredientele pe fiecare bucată. Pune o farfurie deasupra bolului sau acoperă-l cu folie de aluminiu/plastic și lasă-le la frigider 20-30 de minute să se marineze.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt, aranjează aripioarele și toarnă sosul rămas din bol peste ele. Acoperă apoi tava cu o folie de aluminiu și lasă-le să se gătească aprox. 40-45 de minute la 180°C
Note
Îți recomand totuși să lași aripioarele să se marineze peste noapte, astfel aromele se vor intensifica.
Poți să adaugi și alte condimente precum pătrunjel, cimbru, rozmarin, ghimbir ras, etc.
Timpii de gătire variează de la cuptor la cuptor, urmărește ca aripioarele să fie rumenite și frumos colorate.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 200kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 12g
- Grăsimi Sat: 4g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 1g
- Proteine: 25g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.