
Rețetă aripioare de pui la cuptor
Descriere:
Gătește aripioare de pui la cuptor acasă cu ingrediente simple și de bază. Ele sunt ușor de preparat și pot fi personalizate cu diverse ingrediente sau sosuri.
Informații:
- Preparare: 10 min
- Gătire: 30 min
- Timp total: 40 min
- Cantitate: 8 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
1kg aripioare de pui.
1kg cartofi albi.
50ml ulei.
3–4 căței de usturoi.
boia iute sau dulce, cimbru, piper, sare.
Mod de preparare:
- Într-un bol zdrobește usturoiul, adaugă condimentele și cele 50ml de ulei. Amestecă ingredientele ca să se combine. Taie cartofii medii (ca pentru cartofi țărănești) pune-i într-un vas yena sau tavă și adaugă 3-4 linguri de sos peste ei. Masează cartofii încât să ajungă sos pe fiecare (dacă vrei sos doar pe carne, asezonează-i doar cu sare, piper și oregano).
- Trece aripioarele de pui prin sos și pune-le deasupra cartofilor. Lasă preparatul la cuptor aproximativ 30-40 de minute la 200°C. Timpul e unul aproximativ, fiecare cuptor diferă, în principiu când puiul e pătruns și cartofii s-au gătit scoate tava/vasul yena și servește.
NoteDacă dorești, poți să adaugi boia peste aripioarele de pui fix când le scoți de la cuptor.
Recomandări populare de sos: sos BBQ, sos de miere cu muștar.
Dacă dorești, poți să adaugi boia peste aripioarele de pui fix când le scoți de la cuptor.
Recomandări populare de sos: sos BBQ, sos de miere cu muștar.