Rețetă aripioare de pui la cuptor
Gătește aripioare de pui la cuptor folosind doar câteva ingrediente simple și accesibile. Rețeta este simplă, poți totuși să le personalizezi în funcție de preferințele tale.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
1kg aripioare de pui.
1kg cartofi albi.
50ml ulei.
3–4 căței de usturoi.
boia iute sau dulce, cimbru, piper, sare.
Mod de preparare:
- Zdrobește usturoiul într-un bol apoi adaugă condimentele și cele 50ml de ulei; amestecă. Taie cartofii așa cum îți dorești, pune-i într-un vas yena/tavă și asezonează-i cu sare și piper + ulei.
- Trece aripioarele de pui prin sosul de mai sus apoi pune-le deasupra cartofilor. Gătește totul la cuptor aprox. 20-30 de minute la 200°C sau până când puiul este pătruns și cartofii crocanți.
Note
Dacă dorești, poți să adaugi boia peste aripioarele de pui fix când le scoți de la cuptor.
Recomandări populare de sos: sos BBQ, sos de miere cu muștar.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 20g
- Fibre: 0
- Proteine: 20g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.