
Rețetă aripioare de pui la cuptor
Gătește aripioare de pui la cuptor acasă cu ingrediente simple și de bază. Ele sunt ușor de preparat și pot fi personalizate cu diverse ingrediente sau sosuri.
- Preparare: 10 min
- Gătire: 30 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
1kg aripioare de pui.
1kg cartofi albi.
50ml ulei.
3–4 căței de usturoi.
boia iute sau dulce, cimbru, piper, sare.
Mod de preparare:
- Într-un bol zdrobește usturoiul, adaugă condimentele și cele 50ml de ulei. Amestecă ingredientele ca să se combine. Taie cartofii medii (ca pentru cartofi țărănești) pune-i într-un vas yena sau tavă și adaugă 3-4 linguri de sos peste ei. Masează cartofii încât să ajungă sos pe fiecare (dacă vrei sos doar pe carne, asezonează-i doar cu sare, piper și oregano).
- Trece aripioarele de pui prin sos și pune-le deasupra cartofilor. Lasă preparatul la cuptor aproximativ 30-40 de minute la 200°C. Timpul e unul aproximativ, fiecare cuptor diferă, în principiu când puiul e pătruns și cartofii s-au gătit scoate tava/vasul yena și servește.
Note
Dacă dorești, poți să adaugi boia peste aripioarele de pui fix când le scoți de la cuptor.
Recomandări populare de sos: sos BBQ, sos de miere cu muștar.