Print
ardei umpluti

Rețetă ardei umpluți

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Prepară ardei umpluți folosind rețeta tradițională. În general atunci când prepari ardei umpluți ai nevoie de ardei grași sau gogoșari, carne tocată, orez și de încă câteva ingrediente, nimic complicat, totul simplu și tradițional.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 30 min
  • Gătire: 60 min
  • Timp total: 1 oră 30 min
  • Cantitate: 8 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

8 ardei grași.

700g carne tocată de porc sau amestec cu vită.

3-4 cepe verzi sau 2 cepe vechi, poți folosi și ceapă roșie.

70g orez cu bob lung.

2 linguri de ulei.

o linguriță de sare, piper, cimbru uscat.

2 lingurițe de boia dulce sau iute.

500ml de bulion.

1 frunză de țelină.

1 linguriță de zahăr.


Mod de preparare:

1. Spală ardeii și decupează-le partea de sus unde este codița. Scoate cotorul cu grijă și curăță-i și in interior de semințe sau vene.

ardei decupati.bk

2. Curăță cepele și toacă-le mărunt. Călește ceapa până devine sticloasă în 2 linguri de ulei cu puțină sare, 2-3 minute. Adaugă peste ele orezul (uscat) și călește-l 2 minute. Lasă totul să se răcească.

3. Într-un castron încăpător așează carnea tocată și începe să o asezonezi cu sare, piper, cimbru și boia. Peste ea adaugă amestecul călit (ceapa, orezul) și frământă cu mâinile.

4. Începe să umpli ardeii cu carne, nu-i umple până sus deoarece orezul se va umfla și compoziția va ieși afară. Opțional, poți să pui „capac” ardeilor cu o felie de roșie tăiată rondea.

5. Găsește o oală mai largă, pune-i unii lângă alții (să fie în picioare) și adaugă bulionul + 500 ml de apă (2 căni). Când începe să fiarbă, începeți să cronometrați 50 de minute.

Note

Poți să presari deasupra lor verdețuri.

Poți să-i servești cu smântână, felii de pâine proaspătă.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII