Pulpe de pui cu broccoli
Poți să-ți prepari pulpe de pui cu broccoli sau piept de pui cu broccoli la cuptor folosind această rețetă simplă. Este ușor de personalizat, puiul are o marinadă aromată dar și garnitura.
- Timp Preparare: 20 min
- Timp Gătire: 80 min
- Timp Total: 100 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
4 pulpe de pui sau piept de pui.
500g iaurt grecesc 10% grăsime.
1 lămâie.
1 lingură oregano & pătrunjel.
2–3 căței de usturoi.
piper și sare după gust.
Mod de preparare:
- Pune într-un bol iaurtul grecesc, puțină coajă de lămâie și sucul de la lămâie, usturoiul tocat mărunt, puțin ulei de măsline/floarea soarelui, oregano, pătrunjel, piper, sare și amestecă până se omogenizează.
- Acoperă pulpele de pui cu acest sos, dacă vrei poți să le pui într-o pungă și să o strângi pentru a scoate tot aerul din ea. Lasă-le la congelator sau frigider aprox. 1-2 ore cât să intre aromele în ele.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt, pune pulpele să aibă ceva distanță între ele și gătește-le o oră la 170°C sau până când s-au rumenit ușor.
- Spală broccoli-ul, taie-l buchețele și scurge-l de apă foarte bine. Într-un bol adaugă sare, piper și 1-2 lingurițe de ulei de măsline/floarea soarelui apoi amestecă și acoperă broccoli-ul cu acest amestec.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt, gătește broccoli-ul la 150°C aprox. 20 min sau până când broccoli-ul prinde o culoare ușor arămie și devine crocant. Servește cu sosul preferat.
Note
Poți să înlocuieti broccoli-ul cu cartofi sau să adaugi ciuperci, mozarella sau ardei iute în preparat.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 165kcal
- Grăsimi: 9g
- Carbohidrați: 2.2g
- Fibre: 1.2g
- Proteine: 20g
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.