Print
pui cu bere si sos de soia într-o farfurie
buton-print buton-pinterest

Pui cu bere și sos de soia (marinat pentru grătar)

Te-ai gândit că-i cazul să încerci la următorul grătar ceva nou? Pregătește pui cu bere și sos de soia, lași peste noaptea carnea la marinat iar a doua zi este numai bun de prăjit.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 30 min
  • Timp Total: 45 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Grătar
  • Bucătărie: Asia

Ingrediente:

piept de pui fără piele și dezosat.

150ml-230ml sos de soia (în funcție de preferințe).

230ml bere.

230ml apă.

1 cățel de usturoi, tocat mărunt.

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Într-un bol mare, pune sosul de soia, berea, apa și usturoiul. Asezonează cu sare, piper și pune puiul în sos. Pune peste bol o folie de aluminiu și lasă-l la marinat timp de 8 ore sau peste noapte în frigider. Întoarceți carnea o dată în timpul marinării.
  2. Ar fi de preferat să gătiți acest pui la un grătar. Prăjiți-l pe fiecare parte 10-15 minute până când pieptul nu mai este roz și sucul se scurge limpede.

Note

Nu exagerați cu sarea, sosul de soia în general potențează gustul sărat.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 120kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 2g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 4g
  • Fibre: 0.5g
  • Proteine: 20g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos și nu uita să votezi rețeta!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star