
Pui cu bere și sos de soia (marinat pentru grătar)
Te-ai gândit că-i cazul să încerci la următorul grătar ceva nou? Pregătește pui cu bere și sos de soia, lași peste noaptea carnea la marinat iar a doua zi este numai bun de prăjit.
- Preparare: 15 min
- Gătire: 30 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Grătar
- Bucătărie: Asia
Ingrediente:
piept de pui fără piele și dezosat.
150ml-230ml sos de soia (în funcție de preferințe).
230ml bere.
230ml apă.
1 cățel de usturoi, tocat mărunt.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Într-un bol mare, pune sosul de soia, berea, apa și usturoiul. Asezonează cu sare, piper și pune puiul în sos. Pune peste bol o folie de aluminiu și lasă-l la marinat timp de 8 ore sau peste noapte în frigider. Întoarceți carnea o dată în timpul marinării.
- Ar fi de preferat să gătiți acest pui la un grătar. Prăjiți-l pe fiecare parte 10-15 minute până când pieptul nu mai este roz și sucul se scurge limpede.
Note
Nu exagerați cu sarea, sosul de soia în general potențează gustul sărat.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 120kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 2g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 4g
- Fibre: 0.5g
- Proteine: 20g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.