
Pui cu bere și sos de soia (marinat pentru grătar)
Descriere:
Te-ai gândit că-i cazul să încerci la următorul grătar ceva nou? Pregătește pui cu bere și sos de soia, lași peste noaptea carnea la marinat iar a doua zi este numai bun de prăjit.
Informații:
- Preparare: 15 min
- Gătire: 30 min
- Timp total: 45 min
- Cantitate: 4 porții
- Categorie: Grătar
- Bucătărie: Asia
Ingrediente:
piept de pui fără piele și dezosat.
150ml-230ml sos de soia (în funcție de preferințe).
230ml bere.
230ml apă.
1 cățel de usturoi, tocat mărunt.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Într-un bol mare, pune sosul de soia, berea, apa și usturoiul. Asezonează cu sare, piper și pune puiul în sos. Pune peste bol o folie de aluminiu și lasă-l la marinat timp de 8 ore sau peste noapte în frigider. Întoarceți carnea o dată în timpul marinării.
- Ar fi de preferat să gătiți acest pui la un grătar. Prăjiți-l pe fiecare parte 10-15 minute până când pieptul nu mai este roz și sucul se scurge limpede.
NoteNu exagerați cu sarea, sosul de soia în general potențează gustul sărat.
Nu exagerați cu sarea, sosul de soia în general potențează gustul sărat.