Piure de conopidă
Pregătește-ți piure de conopidă fără lapte folosind doar trei ingrediente. Rețeta este ușoară, trebuie doar să o fierbi și să o treci prin blender apoi poți să o servești cu preparatele tale ca garnitură.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 5 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
500–600g conopidă, tăiată în buchețele.
10–20g unt.
sare după gust.
Mod de preparare:
- Pune într-o oală 3,5L-4L apă, adaugă sarea și conopida apoi fierbe-o până se înmoaie (aprox. 7-10 minute). Scurge-o de apă, dar păstrează din apă măcar 1 cană de lichid.
- Pune conopida în blender cu 1/4 din apă, mixează și adaugă apă în funcție de ce consistență dorești. Adaugă untul și mixează până se omogenizează, asezonează și servește.
Note
Poți să adaugi în compoziție pătrunjel sau usturoi verde atunci când pui conopida în blender.
Poți să adaugi în compoziție lapte, chimen, cimbru sau brânză (parmezan, cheddar, gouda).
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 25kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 1.5g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 2.5g
- Fibre: 1.1g
- Proteine: 1.9g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.