Piure de cartofi fin cu unt și lapte
Pregătește-ți piure de cartofi fin cu unt și lapte folosind doar patru ingrediente. Trebuie să încălzești laptele și untul, astfel vei obține un piure fin.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Franța
Ingrediente:
1kg cartofi albi.
150g unt.
250ml lapte.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Curăță și taie cartofii cuburi la aceeași dimensiune. Fierbe-i în apă cu sare pentru a obține un piure cu gust. Odată ce cartofii s-au fiert, strecoară-i de apă și pasează-i într-o presă de cartofi.
- Separat, într-o oală mică, fierbe laptele și untul. Adaugă amestecul treptat peste cartofii presați, amestecând cu un tel până obții consistența dorită. Asezonează cu sare și piper, servește.
Note
Poți să adaugi și diverse condimente pentru a varia gustul, cum ar fi nucșoară, usturoi sau brânză rasă.