Print
piure de cartofi fin cu unt și lapte pe o farfurie cu șnițel și felii de portocală
buton-print buton-pinterest

Piure de cartofi fin cu unt și lapte

Pregătește-ți piure de cartofi fin cu unt și lapte folosind doar patru ingrediente. Trebuie să încălzești laptele și untul, astfel vei obține un piure fin.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 30 min
  • Timp Total: 40 min
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Franța

Ingrediente:

1kg cartofi albi.

150g unt.

250ml lapte.

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Curăță și taie cartofii cuburi la aceeași dimensiune. Fierbe-i în apă cu sare pentru a obține un piure cu gust. Odată ce cartofii s-au fiert, strecoară-i de apă și pasează-i într-o presă de cartofi.
  2. Separat, într-o oală mică, fierbe laptele și untul. Adaugă amestecul treptat peste cartofii presați, amestecând cu un tel până obții consistența dorită. Asezonează cu sare și piper, servește.

Note

Poți să adaugi și diverse condimente pentru a varia gustul, cum ar fi nucșoară, usturoi sau brânză rasă.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star