Piept de pui grill la tigaie grill
Această metodă de a prepara piept de pui grill este folosită în restaurante. N-ai nevoie de multe ingrediente, însă contează cum tai feliile de piept de pui și cum le gătești.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 14 min
- Timp Total: 24 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
600g piept de pui.
4g cimbru uscat.
15ml ulei de măsline sau floarea soarelui.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Taie-l felii de aprox. 2cm apoi masează pieptul de pui cu ulei de măsline și cimbru, pune-l pe grătarul încins pe partea unde are piele. Întoarce-l doar de două ori și prăjește-l acoperit cu un capac.
- Este foarte important să nu întorci bucata de carne decât după ce s-a format o crustă. Când o întorci, asezoneaz-o cu sare și piper. Când o întorci a doua oară, asezonează și oprește focul dar lasă tigaia acoperită ca să se pătrundă carnea și să se infuzeze ingredientele.
Note
Ai știut că timpul optim pentru a prăji o bucată de piept de pui cu grosimea de aprox. 2 cm este undeva în jur de 14 minute? Însă și oscilația de temperatură de la foc mediu, la mic contează
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 350kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 100mg
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 5g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 0
- Fibre: 0
- Proteine: 40g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.