Print
piept de pui grill pe o farfurie cu legume
buton-print buton-pinterest

Piept de pui grill la tigaie grill

Această metodă de a prepara piept de pui grill este folosită în restaurante. N-ai nevoie de multe ingrediente, însă contează cum tai feliile de piept de pui și cum le gătești.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 14 min
  • Timp Total: 24 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

600g piept de pui.

4g cimbru uscat.

15ml ulei de măsline sau floarea soarelui.

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Taie-l felii de aprox. 2cm apoi masează pieptul de pui cu ulei de măsline și cimbru, pune-l pe grătarul încins pe partea unde are piele. Întoarce-l doar de două ori și prăjește-l acoperit cu un capac.
  2. Este foarte important să nu întorci bucata de carne decât după ce s-a format o crustă. Când o întorci, asezoneaz-o cu sare și piper. Când o întorci a doua oară, asezonează și oprește focul dar lasă tigaia acoperită ca să se pătrundă carnea și să se infuzeze ingredientele.

Note

Ai știut că timpul optim pentru a prăji o bucată de piept de pui cu grosimea de aprox. 2 cm este undeva în jur de 14 minute? Însă și oscilația de temperatură de la foc mediu, la mic contează

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 porție
  • Calorii: 350kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 100mg
  • Grăsimi: 15g
  • Grăsimi Sat: 5g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 0
  • Fibre: 0
  • Proteine: 40g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star