Rețetă piept de curcan la tigaie (marinat)

Rețetă scrisă de: AlexandraCurs: CinăBucătărie: RomâniaDificultate: Mediu
Porții

4

porții
Timp preparare

00:15

minute
Timp gătire

00:07

minute
Calorii

135

cal

Piept de curcan la tigaie, o rețetă ușoară care va oferi cărnii o crustă rumenă, un interior zemos și o aromă puternică. Marinada este principalul factor care face pieptul de curcan atât de bun deoarece ea conține ingrediente puternice în miros și gust.

Ingrediente:

  • 600g piept de curcan.

  • 1 fir de cimbru.

  • 1 fir de busuioc.

  • puțin rozmarin.

  • 1 ardei mic.

  • o ceapă roșie mică.

  • sare, piper, chimen, coriandru

  • coajă de lămâie.

  • o linguriță de zahăr brun.

  • ulei normal/măsline.

Mod de preparare:

  • Începem cu marinada. Trebuie să cureți o ceapă și să o tai cubulețe. Pune o tigaie pe foc, adaugă puțin ulei și la foc mic călește ceapa. Adaugă ierburile aromate, condimentele și zahărul brun.
  • Începe să cureți roșia de coajă, taie-o cubulețe, procedează la fel și cu ardeii. Adaugă roșiile și ardeii peste ceapă și amestecă bine. Spală lămâia și rade-i coaja, stoarce bine zeama și adaugă-le în tigaie.
  • Mai lasă tigaia pe foc puțin, amestecând continuu. Ulterior, ia tigaia de pe foc, las-o la răcit și pune conținutul într-un blender sau într-un mixer vertical.
  • Taie carnea felii mai groase și acoperă-le bine cu sosul. Lasă carnea câteva ore bune la frigider, de preferat peste noapte.
  • Într-o tigaie cu capac, se încinge un pic de ulei și se așează feliile de carne lăsându-se 3-4 minute pe fiecare parte ca să se rumenească ușor (lasă capacul pe tigaie). Nu trebuie să o prăjiți mult deoarece se va usca.
  • Odată ce ai gătit cărnița, îți rămâne să-ți alegi garnitura și să o servești, poftă bună!

Note:

  • Puteți să o serviți cu orez, cușcuș, pireu.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.