Print
paste cu brânză feta și roșii într-o farfurie

Paste cu brânză feta și roșii la cuptor

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)
loadingÎncarc…

Descriere:

Nici nu mă miră că grecii prepară paste cu brânză feta și roșii la cuptor. Atâta savoare, roșiile, ierburile aromatice, pur și simplu o explozie de arome cu niște ingrediente atât de simple.


Informații:

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 35 min
  • Timp total: 50 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Grecia

Ingrediente:

550g roșii cherry.

50ml ulei de măsline.

4 căței de usturoi.

250g feta.

350g paste.

1 linguriță de busuioc uscat.

1 linguriță de arpagic uscat.

o jumătate de linguriță de oregano.

o jumătate de linguriță de boabe de piper.


Mod de preparare:

1. Pentru prepararea pastelor cu brânză feta și roșii la cuptor, mai întâi pornim cuptor pentru a-l preîncălzi la 200 de grade Celsius. Acum așezăm roșiile cherry în tavă și punem uleiul de măsline peste ele, presărăm toate condimentele peste roșii și le amestecăm ca să să fie uniform condimentate. Facem puțin loc în mijlocul tăvii pentru a pune brânza și tot acum punem și cei 4 căței de usturoi printre roșii.

2. Puneți tava în cuptor pentru 35-40 de minute, sau până când vedeți că brânza s-a înmuiat, iar roșiile s-au spart. Cât timp tava este în cuptor, punem pastele la fiert. Dacă doriți, puteți să păstrați puțină apă de la fiert pentru a o amesteca cu pastele pentru un sos mai cremos.

3. Când roșiile și brânza sunt gata, le scoatem cu grijă din cuptor. Cu o lingură din lemn mai lată începem să zdrobim usturoiul, roșiile și brânza și să amestecăm totul foarte bine împreună. Acum puteți să gustați să vedeți dacă mai vreți să adăugați sare.

4. Adăugăm pastele fierte și stoarse în sosul de roșii cu brânză și amestecăm totul bine. Tot acum, dacă ați păstrat puțină apă fiartă o puteți adăuga și să amestecați până devine uniforma compoziția.

Note

Se poate servi cu puțin busuioc proaspăt deasupra.

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII