Print
paste carbonara cu bacon sau guanciale într-o farfurie albă pe o masă cu scaune de inox în spate
buton-print buton-pinterest

Paste carbonara cu bacon sau guanciale

Gătește paste carbonara cu bacon sau guanciale fără smântână. Normal aceasta este rețeta originală, trebuie doar să fii atent să urmezi pașii cu atenție pentru a obține un sos cremos.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 15 min
  • Timp Total: 25 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Italia

Ingrediente:

500g spaghete.

250g bacon sau guanciale/pancetta.

4 gălbenușuri.

120g parmezan ras.

50g pecorino.

piper negru după gust.

Mod de preparare:

  1. Fierbe pastele în apă sărată (2-3 lingurițe de sare). Într-o tigaie prăjește baconul până când devine crocant apoi adaugă un polonic de apă fierbinte în tigaie și lasă baconul să fiarbă puțin (grăsimea și apa vor forma un sos).
  2. Imediat ce pastele sunt aproape fierte, pune-le în tigaie și sotează-le până obții un sos cremos (amidonul din paste ajută la obținerea sosului).
  3. Oprește focul, pune gălbenușul și parmezanul ras + pecorino apoi amestecă bine. Asezonează cu piper, servește-le calde.

Note

Ele se servesc calde și pe loc, altfel își pierd „magia” dacă ele se răcesc și le reîncălzești.

Asigură-te că gătești pastele al dente, acest lucru îmbunătățește textura pastelor și ajută la formarea sosului cremos.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 porție
  • Calorii: 190.5 kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0.25mg
  • Grăsimi: 9.45g
  • Grăsimi Sat: 4.85g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 17.23g
  • Fibre: 0.8g
  • Proteine: 8.78g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-ar face plăcere să auzim părerea ta! Lasă un comentariu mai jos și acordă o notă rețetei.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star