Print
Miel la cuptor cu sos de iaurt
buton-print buton-pinterest

Miel la cuptor cu sos de iaurt

Pregătește-ți miel la cuptor cu sos de iaurt folosind o rețetă simplă. Poți să îl și personalizezi în funcție de preferință, ca și garnitură poți să-ți pregătești piure de cartofi sau legume coapte.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 25 min
  • Timp Gătire: 75 min
  • Timp Total: 100 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

700g miel tăiat bucăți.

2 ouă.

90g unt.

500g iaurt natur.

2 fire de pătrunjel.

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 190°C, sărează mielul și așează-l împreună cu untul într-o cratiță ce poate fi pusă la cuptor; când începe să prindă culoare, adaugă un pahar și jumătate de apă, băgați la cuptor și lasă carnea să se gătească timp de o oră, având grijă să nu se usuce prea tare (dacă e necesar, adaugă câteva linguri de apă).
  2. În timp ce se face carnea, toarnă iaurtul într-un castron și amestecă-l cu sare și piper după gust. Adaugă gălbenușurile și albușurile bătute spumă, amestecând ușor.
  3. Scoateți mielul din cuptor și mutați-l din cratiță, însă țineți-l la cald. Toarnă în cratiță compoziția de iaurt, amestecând bine, astfel încât să se omogenizeze cu sosul de carne și dați totul din nou la cuptor până vei obține o cremă destul de groasă.
  4. Toarnă crema de iaurt pe fundul farfuriilor și pune în centru bucățile de miel; ornează cu pătrunjel proaspăt spălat și tocat mărunt. Servește-l fierbinte.

Note

Se servește cu vinuri roșii și legume la cuptor la alegere.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star