Miel la cuptor cu sos de iaurt
Pregătește-ți miel la cuptor cu sos de iaurt folosind o rețetă simplă. Poți să îl și personalizezi în funcție de preferință, ca și garnitură poți să-ți pregătești piure de cartofi sau legume coapte.
- Timp Preparare: 25 min
- Timp Gătire: 75 min
- Timp Total: 100 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
700g miel tăiat bucăți.
2 ouă.
90g unt.
500g iaurt natur.
2 fire de pătrunjel.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Încălzește cuptorul la 190°C, sărează mielul și așează-l împreună cu untul într-o cratiță ce poate fi pusă la cuptor; când începe să prindă culoare, adaugă un pahar și jumătate de apă, băgați la cuptor și lasă carnea să se gătească timp de o oră, având grijă să nu se usuce prea tare (dacă e necesar, adaugă câteva linguri de apă).
- În timp ce se face carnea, toarnă iaurtul într-un castron și amestecă-l cu sare și piper după gust. Adaugă gălbenușurile și albușurile bătute spumă, amestecând ușor.
- Scoateți mielul din cuptor și mutați-l din cratiță, însă țineți-l la cald. Toarnă în cratiță compoziția de iaurt, amestecând bine, astfel încât să se omogenizeze cu sosul de carne și dați totul din nou la cuptor până vei obține o cremă destul de groasă.
- Toarnă crema de iaurt pe fundul farfuriilor și pune în centru bucățile de miel; ornează cu pătrunjel proaspăt spălat și tocat mărunt. Servește-l fierbinte.
Note
Se servește cu vinuri roșii și legume la cuptor la alegere.