Marinadă pentru porc cu sos Worcestershire
Această marinadă pentru porc se regăsește prin bucătăriile vestice, unele ingrediente fiind mai extravagante. Gustul este unul intens, carnea este fragedă numai bună. Sos-ul worcestershire poate fi înlocuit cu sos de soia sau ketchup.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Franța
Ingrediente:
65 ml sos Worcestershire sau ketchup.
120 ml ulei de măsline/ulei normal.
80 ml sos de soia.
80 ml suc de lămâie.
20g praf de usturoi/usturoi.
50g busuioc uscat sau proaspăt.
1–2 fire de pătrunjel sau uscat după gust.
piper negru și sare după gust.
sos de ardei iute (opțional).
Mod de preparare:
- Puneți într-un blender sosul de soia, uleiul de măsline, sucul de lămâie, sosul Worcestershire, pudra de usturoi sau 2 căței de usturoi (nu puneți în exces), busuiocul, pătrunjelul, piperul și sarea. Amestecă mix-ul la viteză mare 30 de secunde.
- Toarnă marinada peste carne și lasă carnea să stea la frigider 8 ore. Apoi poți să gătești carnea exact cum vrei.
Note
Carnea poate să fie prăjită și la tigaie, dar recomand să o preparați la cuptor.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 175kcal
- Zahăr: 1g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 18g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 1g
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.