Marinadă pentru friptură

Rețetă scrisă de: AlexandraCurs: CinăBucătărie: FranțaDificultate: Mediu
Porții

8

porții
Timp preparare

00:15

minute
Timp gătire

00:15

minute
Calorii

300

cal

Judecând după gusturile mele, această marinadă este cea mai bună. Unele ingrediente sunt puțin cam scumpe, dar nu extraordinar de scumpe. Ca o notă de subsol, sosul Worcestershire îl găsiți la mega și costă 12-13 lei. Dar măcar pentru banii ăștia mânânci o friptură bună.

Ingrediente:

  • 80 ml sos de soia

  • 120 ml ulei de măsline/ulei normal

  • 80 ml suc de lămâie

  • 65 ml sos Worcestershire

  • 20 g praf de usturoi/usturoi

  • 50 g busuioc

  • pătrunjel

  • piper alb măcinat sau piper normal (după gust)

  • sare (după gust)

  • sos de ardei iute (opțional)

Mod de preparare:

  • Puneți într-un blender sosul de soia, uleiul de măsline, sucul de lămâie, sosul Worcestershire, pudra de usturoi sau 2 căței de usturoi (nu puneți în exces), busuiocul, pătrunjelul, piperul și sarea. Amestecă mix-ul la viteză mare 30 de secunde.
  • Toarnă marinada peste carne și lasă carnea să stea la frigider 8 ore. Apoi poți să gătești carnea exact cum vrei.

Note:

  • Ai un gust unic datorită acestei marinade, mie mi-a plăcut cu pireu pe lângă dar depinde de tine ce alegi să faci pe lângă.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.