
Rețetă mâncare de țelină
Descriere:
Mâncare de țelină este o rețetă tradițională din Europa de Est și Centrală, care poate fi preparată prin fierbe sau coacere. Se servește ca garnitură sau ca fel principal în combinație cu carne sau brânză.
Informații:
- Preparare: 10 min
- Gătire: 45 min
- Timp total: 55 min
- Cantitate: 10 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
3 țeline.
2 cepe albe.
2–3 linguri pastă de tomate.
1 legătură pătrunjel.
1 linguriță făină.
ulei.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Curăță și toacă ceapa mărunt. Curăță țelinele, taie-le felii și prăjește-le într-o cratiță în ulei până își schimbă culoarea. Scoate feliile de țelină pe o farfurie, adaugă ceapa la călit în uleiul rămas.
- Când ceapa este aurie, adaugă pasta de tomate și o ceașcă de apă, sare, piper apoi lasă sosul să fiarbă la foc mic 15-20 de minute. După 10 minute de fierbere, adaugă lingura de făina și amestecă bine.
- Când sosul este gata, pune feliile de țelină prăjită într-o cratiță și toarnă sosul peste ele. Pune tava la cuptor aproximativ 30-40 de minute la 180°C. Presară deasupra pătrunjelul verde (tocat) și servește.
NotePoate fi servită simplă sau cu smântână acră. De asemenea puteți să adăugați smântâna în sos.
Poate fi servită simplă sau cu smântână acră. De asemenea puteți să adăugați smântâna în sos.