Rețetă mâncare de țelină
Mâncare de țelină este o rețetă tradițională din Europa de Est și Centrală, care poate fi preparată prin fierbe sau coacere. Se servește ca garnitură sau ca fel principal în combinație cu carne sau brânză.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 45 min
- Timp Total: 55 min
- Porții: 10 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
3 țeline.
2 cepe albe.
2–3 linguri pastă de tomate.
1 legătură pătrunjel.
1 linguriță făină.
ulei.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Curăță și toacă ceapa mărunt. Curăță țelinele, taie-le felii și prăjește-le într-o cratiță în ulei până își schimbă culoarea. Scoate feliile de țelină pe o farfurie, adaugă ceapa la călit în uleiul rămas.
- Când ceapa este aurie, adaugă pasta de tomate și o ceașcă de apă, sare, piper apoi lasă sosul să fiarbă la foc mic 15-20 de minute. După 10 minute de fierbere, adaugă lingura de făina și amestecă bine.
- Când sosul este gata, pune feliile de țelină prăjită într-o cratiță și toarnă sosul peste ele. Pune tava la cuptor aproximativ 30-40 de minute la 180°C. Presară deasupra pătrunjelul verde (tocat) și servește.
Note
Poate fi servită simplă sau cu smântână acră. De asemenea puteți să adăugați smântâna în sos.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 120kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 7g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 15g
- Fibre: 5g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.