
Mâncare de mazăre (rețetă de post)
Descriere:
Atunci când ții post poți să prepari mâncare de mazare. Servește ca fel principal sau folosește-l pe post de garnitură. Această rețetă de mazăre de post conține doar câteva ingrediente și se face foarte ușor în doar 35 de minute.
Informații:
- Preparare: 5 min
- Gătire: 30 min
- Timp total: 35 min
- Cantitate: 4 porții
- Categorie: Garnitură
- Bucătărie: Asia
Ingrediente:
400g mazăre.
1 morcov mare.
1 ceapă mare.
2 linguri de suc de roșii concentrat.
sare, piper, boia de ardei dulce, delicat.
mărar verde.
Mod de preparare:
1. Pentru mâncarea de mazăre de post tăiem ceapa și morcovul. Ceapa se taie cubulețe, iar morcovul rondele pentru a i se păstra cât mai mult din aromă.
2. Se călesc împreună în cratiță cu ulei până când morcovul se înmoaie și este gătit pe jumătate. Poate dura în jur de 10 minute. Tot acum adăugăm și boiaua de ardei dulce, cam o linguriță mică este suficientă.
3. Adăugăm mazărea și 2 căni de apă astfel încât mazărea să fie acoperită și lăsăm să fiarbă cu capacul deasupra.
4. Când mazărea este aproape fiartă punem sucul de roșii și condimentăm după gust. Acum textura mâncării ar trebui să fie puțin mai groasă, dacă este prea groasă mai puteți adăuga apă.
5. Când mazărea este gata punem si mărarul tăiat mărunt.
NoteMâncarea de mazăre de post este ușor și rapid de preparat atunci când nu mai idee ce să gătești de post sau chiar ca și garnitură pentru alte preparate din carne.
Mâncarea de mazăre de post este ușor și rapid de preparat atunci când nu mai idee ce să gătești de post sau chiar ca și garnitură pentru alte preparate din carne.