Print
Iepure cu costiță afumată și cartofi noi pe un platou
buton-print buton-pinterest

Iepure cu costiță afumată și cartofi noi

Pregătește-ți iepure cu costiță afumată și cartofi noi folosind niște ingrediente de bază. Rețeta este ușor de modificat în funcție de preferințe.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 25 min
  • Timp Gătire: 60 min
  • Timp Total: 85 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

4 bucăți de carne de iepure dezosată de pe spate.

100g costiță afumată sau bacon.

4 boabe de ienupăr sau rozmarin.

23 căței de usturoi.

2 pahare de vin alb.

400g cartofi noi.

1 linguriță de cimbrișor.

34 linguri de ulei.

sare și piper negru după gust.

Mod de preparare:

  1. Feliează carnea de iepure și costițele apoi începe prin a rumeni costițele într-o tigaie încăpătoare; după vreo cinci minute adaugă boabele de ienupăr sfărâmate și cățeii de usturoi curățați și zdrobiți. Rumenește ingredientele încă 2-3 minute.
  2. Adaugă în tigaie bucățile de iepure și rumenește-le; întorcându-le pe fiecare parte câte cinci minute; stropește cu vin alb sec și lasă să se facă aprox. 20 de minute la foc mediu.
  3. Între timp ce carnea se rumenește, curăță de coajă cartofii noi, clătește-i și tamponează-i cu hârtie de bucătărie pentru a-i usca. Adaugă cartofii în tigaie alături de iepure și gătetșe-i aprox. 20 de minute până când iepurele și cartofii devin aurii.
  4. Scoate din tigaie usturoiul, presară deasupra cimbrișor apoi asezonează cu sare și piper negru; amestecă și lasă preparatul să se odihnească aprox. 5 minute. Servește.

Note

Poți să adaugi peste preparat puțin suc de lămâie, pătrunjel sau să mai adaugi cimbrișor proaspăt.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star