Iepure cu costiță afumată și cartofi noi
Pregătește-ți iepure cu costiță afumată și cartofi noi folosind niște ingrediente de bază. Rețeta este ușor de modificat în funcție de preferințe.
- Timp Preparare: 25 min
- Timp Gătire: 60 min
- Timp Total: 85 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
4 bucăți de carne de iepure dezosată de pe spate.
100g costiță afumată sau bacon.
4 boabe de ienupăr sau rozmarin.
2–3 căței de usturoi.
2 pahare de vin alb.
400g cartofi noi.
1 linguriță de cimbrișor.
3–4 linguri de ulei.
sare și piper negru după gust.
Mod de preparare:
- Feliează carnea de iepure și costițele apoi începe prin a rumeni costițele într-o tigaie încăpătoare; după vreo cinci minute adaugă boabele de ienupăr sfărâmate și cățeii de usturoi curățați și zdrobiți. Rumenește ingredientele încă 2-3 minute.
- Adaugă în tigaie bucățile de iepure și rumenește-le; întorcându-le pe fiecare parte câte cinci minute; stropește cu vin alb sec și lasă să se facă aprox. 20 de minute la foc mediu.
- Între timp ce carnea se rumenește, curăță de coajă cartofii noi, clătește-i și tamponează-i cu hârtie de bucătărie pentru a-i usca. Adaugă cartofii în tigaie alături de iepure și gătetșe-i aprox. 20 de minute până când iepurele și cartofii devin aurii.
- Scoate din tigaie usturoiul, presară deasupra cimbrișor apoi asezonează cu sare și piper negru; amestecă și lasă preparatul să se odihnească aprox. 5 minute. Servește.
Note
Poți să adaugi peste preparat puțin suc de lămâie, pătrunjel sau să mai adaugi cimbrișor proaspăt.