Rețetă garnitură de ciuperci pleurotus cu usturoi
Acest preparat se potrivește atât ca aperitiv, cât și ca garnitură. Este ușor să gătești ciuperci pleurotus cu usturoi, vor fi aromate cu o textură fragedă numai bună pentru gurmanzii familiei.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: Cină / Garnituri
- Bucătărie: European
Ingrediente:
500g ciuperci pleurotus.
30g unt.
1 lingură ulei de floarea soarelui sau măsline.
2–3 căței de usturoi tăiați mărunt sau dați prin presă.
pătrunjel și cimbru (opțional).
1–2 linguri de vin alb (opțional).
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Curăță ciupercile pleurotus cu un servețel de hârtie umed. Nu îți recomand să le speli sub jet direct sau cu multă apă deoarece ciupercile absorb apă repede și vor deveni prea gumoase. Feliează-le după preferință.
- Într-o tigaie mare, pe foc mediu, pune untul și uleiul de măsline. Odată ce untul s-a topit, adaugă ciupercile într-un strat uniform. Gătește-le pe foc mediu și nu le atinge timp de aproximativ 3-4 minute, așa colțurile se vor carameliza frumos. Amestecă după cele trei minute și mai lasă-le să se gătească 2 minute.
- Toarnă vinul și mai gătește-le 2 min (opțional). Adaugă usturoiul, pătrunjelul și cimbrul apoi mai gătește-le 1-2 minute. Asezonează și servește.
Note
Poți adăuga o lingură de suc de lămâie în timp ce gătești ciupercile pentru a le da o notă ușor acidulată și pentru a intesifica aromele.
Pentru o variantă mai cremoasă, adaugă o lingură de smântână înainte de a servi.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 70kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 5g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 3g
- Fibre: 2g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.