File de porc la cuptor cu cartofi noi
Poți să-ți pregătești file de porc la cuptor cu cartofi noi, dulci sau orice altă garnitură. Trebuie doar să asezonezi carnea în prealabil sau să o marinezi cu ingrediente bine alese, este foarte ușor de pregătit.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 90 min
- Timp Total: 1 oră 45 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1kg carne de porc.
rozmarin după gust.
1 legătură de pătrunjel.
1–2 căței de usturoi.
2 linguri de ulei.
sare și piper negru după gust.
Mod de preparare:
- Curăță cățeii de usturoi și toacă-i mărunt apoi combină cățeii cu rozmarinul. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
- Crestează carnea de porc și umple golurile cu amestecul de mai sus, asezonează carnea cu sare și piper; stropește-o cu puțin ulei și așeaz-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Gătește carnea la cuptor aprox. 1 oră și 30 de minute, când trec 45 de minute din timp micșorează temperatura la 180°C.
- Între timp ce friptura se face, curăță cartofii noi și fierbe-i aprox. 15 minute în apă puțin sărată. Scurge-i, pune-i alături de carnea în tavă și tăvăliții în sosul lăsat de carne pentru a prinde aroma.
- Scoate friptura din cuptor, las-o să se răcească și dacă dorești mai adaugă rozmarin apoi pătrunjel tocat. Servește.
Note
Dacă dorești, poți să marinezi carnea într-un amestec de ulei, usturoi și rozmarin + puțină zeamă de lămâie timp de câteva ore înainte de a o găti.
Poți folosi sosul lăsat de carne să pregătești un sos simplu din puțină smântână, muștar și pătrunjel tocat.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 7g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 1g
- Fibre: 0
- Proteine: 20g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.