Ficat de vită cu sos de ceapă
Pregătește ficat de vită cu sos de ceapă dacă dorești să mânânci un preparat care nu este amar și neplăcut. Gătit așa cum trebuie, el este chiar dulceag, el trebuie stropit cu puțin oțet la final pentru a neutraliza gustul amar și mirosul.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
500g ficat de vită.
300g ceapă albă.
50ml ulei de măsline sau floarea soarelui.
15ml oțet de vin alb.
1 legătură de mărar.
20g zahăr.
Mod de preparare:
- Curăță ficatul de vene și pielițe, taie-l julienne subțire și lasă-l pe o tavă sitată să i se scurgă sângele. Curăță și taie julienne subțire ceapa.
- Încinge tigaia cu ulei și prăjește ficatul. Folosește o tigaie mare și nu înghesui ficatul! Când ficatul este pe jumătate gata (aprox. 3 minute) adaugă ceapa julienne și sotează. Adaugă zahărul, caramelizează apoi adaugă mărarul tocat mărunt.
- Stinge focul și stropește totul cu oțet. Servește ficatul cu o salată de rucola, un piure de cartofi sau orez fiert.
Note
Este foarte important ca tigaia să fie foarte încinsă, să sfârâie și astfel să nu permiți călirea ingredientelor. Totul trebuie gătit într-un timp scurt și la foc mare!
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 400kcal
- Zahăr: 5g
- Sodiu: 100mg
- Grăsimi: 20g
- Grăsimi Sat: 8g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 15g
- Fibre: 2g
- Proteine: 35g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.