Print
roșii la cuptor pe o farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă roșii la cuptor

Poți să gătești niște roșii la cuptor și să le servești ca garnitură pentru paste sau să le transformi într-un fel principal adăugând brânza, bacon, ceapă verde și ouă. Sunt ușor de preparat și necesită doar câteva ingrediente.

info

  • Author: alexandra
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 5 min
  • Timp Total: 15 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Cină / Mic dejun
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

roșii (tăiate felii puțin mai groase 1-2cm).

ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui.

rozmarin (tocat mărunt dacă-i fir).

1 cățel de usturoi (tocat mărunt).

sare și piper (după gust).

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 175°C și între timp tapetează o tavă cu foaie de copt apoi unge-o cu ulei.
  2. Taie roșiile în jumătate și aranjează-le pe foaia de copt. Asezonează cu rozmarin și usturoi, unge roșiile cu ulei apoi asezonează-le cu sare&piper. Dă-le la cuptor și gătește-le până sunt fragede, aprox. 5-10 minute.

Note

Se pot mânca alături de pâine prăjită, ceapă verde, brânză și salam.

Dacă dorești poți să adaugi deasupra lor mozzarella sau permezan când le coci la cuptor.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 80kcal
  • Zahăr: 1g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 7g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 3g
  • Fibre: 1g
  • Proteine: 1g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star