Rețetă roșii la cuptor
Poți să gătești niște roșii la cuptor și să le servești ca garnitură pentru paste sau să le transformi într-un fel principal adăugând brânza, bacon, ceapă verde și ouă. Sunt ușor de preparat și necesită doar câteva ingrediente.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 5 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină / Mic dejun
- Bucătărie: România
Ingrediente:
roșii (tăiate felii puțin mai groase 1-2cm).
ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui.
rozmarin (tocat mărunt dacă-i fir).
1 cățel de usturoi (tocat mărunt).
sare și piper (după gust).
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 175°C și între timp tapetează o tavă cu foaie de copt apoi unge-o cu ulei.
- Taie roșiile în jumătate și aranjează-le pe foaia de copt. Asezonează cu rozmarin și usturoi, unge roșiile cu ulei apoi asezonează-le cu sare&piper. Dă-le la cuptor și gătește-le până sunt fragede, aprox. 5-10 minute.
Note
Se pot mânca alături de pâine prăjită, ceapă verde, brânză și salam.
Dacă dorești poți să adaugi deasupra lor mozzarella sau permezan când le coci la cuptor.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 80kcal
- Zahăr: 1g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 7g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 3g
- Fibre: 1g
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.