Print
Doradă la cuptor într-un vas yena

Rețetă doradă la cuptor

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Pentru cină sau un eveniment mai formal, recomand să încercați doradă la cuptor. Se prepară ușor iar alături de un vin bun și pâine proaspătă vei avea parte de o cină genială.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 25 min
  • Gătire: 55 min
  • Timp total: 1 oră 20 min
  • Cantitate: 2 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

2 doradei.

4-5 cartofi.

1 ceapă mare (până-n 150g).

1 legătură de pătrunjel.

1 morcov.

1/2 linguriță de turmenic.

1/2 linguriță vegeta de casă macinată.

6 linguri ulei de floarea soarelui/măsline.

2 lămâi.

sare, piper.


Mod de preparare:

  1. Trebuie să tai cartofii rondele dar nu felii foarte groase, morcovii tot rondele dar mai felii subțiri, iar ceapa trebuie tăiată mărunt. Așează apoi legumele într-o tavă largă (30cm diametru) și presară cu sare și piper după gust.
  2. Reține două fire de pătrunjel pentru servire iar restul toacă-l mărunt. Amestecă pătrunjelul cu usturoiul strivit, turmenicul (care va da culoare sosului), vegeta și puțină sare. Adaugă uleiul încet, câte o linguriță o dată și pisează totul pentru a obține o pastă. Când pasta e gata, adaugă cam 150ml de apă.
  3. Toarnă sosul de pătrunjel peste legume, amestecă bine pentru a acoperi toate legumele. Acoperă tava (să fie etanșă) cu folie de aluminiu. Pune tava la cuptor la 200°C pentru 25-30 de minute.
  4. Între timp, peștii (curățați și spălați) trebuie uscați. Crestează-i pe o parte (în 3-4 locuri) ținând cuțitul pe diagonală. Presară sare peste tot, inclusiv în interior. Stropește peștii cu sucul de la o lămâie (doar o jumătate de lămâie pentru un singur pește) și lasă-i să stea la temperatura camerei până când legumele sunt gata.
  5. Scoate folia de aluminiu și așează dorada deasupra. Presară puțin piper peste pești. Dacă crezi că sosul de sub legume a scăzut mult, adaugă 50 ml de apă în tavă.
  6. Pune tava la cuptor pentru 20 de minute. Apoi poți seta ca focul să vină deasupra și să-l mai lași 3-5 minute până peștii prind o crustă frumoasă.
Note

Presară pătrunjelul tocat peste, iar în inciziile făcute poți pune felii de lămâie.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII