Doradă la cuptor

Recipe by AlexandraCourse: CinăCuisine: RomâniaDifficulty: Mediu
Porții

2

servings
Preparare

25

minutes
Gătire

55

minutes
Calorii

125

kcal

Doradă la cuptor, o minunăție pentru cină atunci când ai un vin bun, pâine proaspătă sau o întâlnire. Un alt aspect important este că această rețetă conține o multitudine de vitamine și nutrienți de care avem nevoie, legumele și peștii find chiar doi buni prieteni.

Ingrediente:

  • 2 doradei.

  • 4-5 cartofi.

  • 1 ceapă mare (până-n 150g).

  • 1 legătură de pătrunjel.

  • 1 morcov.

  • 1/2 linguriță de turmenic.

  • 1/2 linguriță vegeta de casă macinată.

  • 6 linguri de ulei normal/măsline.

  • 2 lămâi.

  • sare, piper.

Mod de preparare:

  • Trebuie să tai cartofii rondele, dar nu felii foarte groase, morcovii tot rondele dar mai felii subțiri, iar ceapa trebuie tăiată mărunt. Așează apoi legumele într-o tavă largă (30cm diametru) și presară cu sare și piper după gust.
  • Reține două fire de pătrunjel pentru servire, iar restul toacă-l mărunt. Amestecă pătrunjelul cu usturoiul strivit, turmenicul (care va da culoare sosului), vegeta și puțină sare. Adaugă uleiul încet, câte o linguriță o dată și pisează totul pentru a obține o pastă. Când pasta e gata, adaugă cam 150ml de apă.
  • Toarnă sosul de pătrunjel peste legume, amestecă bine pentru a acoperi toate legumele. Acoperă tava (să fie etanșă) cu folie de aluminiu. Pune tava la cuptor la 200°C pentru 25-30 de minute.
  • Între timp, peștii (curățați și spălați) trebuie uscați. Crestează-i pe o parte (în 3-4 locuri) ținând cuțitul pe diagonală. Presară sare peste tot, inclusiv în interior. Stropește peștii cu sucul de la o lămâie (doar o jumătate de lămâie pentru un singur pește) și lasă-i să stea la temperatura camerei până când legumele sunt gata.
  • Scoate folia de aluminiu și așează dorada deasupra. Presară puțin piper peste pești. Dacă crezi că sosul de sub legume a scăzut mult, adaugă 50 ml de apă în tavă.
  • Pune tava la cuptor pentru 20 de minute. Apoi poți seta ca focul să vină deasupra și să-l mai lași 3-5 minute până peștii prind o crustă frumoasă.

Note:

  • Presară pătrunjelul tocat peste, iar în inciziile făcute poți pune felii de lămâie.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.