Cum să prepari zucchini (rețetă mediteraneană)

Rețetă scrisă de: AlexandraCurs: CinăBucătărie: ItaliaDificultate: Ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

00:10

minute
Timp gătire

00:08

minute
Calorii

268

cal

Zucchini nu-i așa popular pe la noi, totuși poți să-l pui într-o salată, într-un ghiveci de legume cu roșii și carne tocată. Este bogat în vitamine, are un conținut mare de apă și are foarte puține calorii.

Ingrediente:

  • 2 zucchini (dovlecei) medii, tăiați pe lungime.

  • 4 lingurițe de ulei de măsline/normal.

  • 2 lingurițe de oțeț de vin alb.

  • pătrunjel proaspăt tocat.

  • 2 căței de usturoi, tocat mărunt.

  • sare și piper negru după gust.

Mod de preparare:

  • Condimentează dovlecelul cu sare și piper apoi unge-i ușor cu ulei de măsline. Puteți folosi și ulei normal, dar gustul diferă.
  • Încălziți o tigaie grill la foc mediu-mare. Puneți câteva felii în tigaia încinsă și gătiți-le până când modelul tigăii se imprimă pe dovlecel (aproximativ 4 minute). Întoarceți și gătiți încă 3 sau 4 minute.
  • Combinați uleiul de măsline, oțetul, pătrunjelul, usturoiul, sarea și piperul într-un bol mic. Ungeți dovleceii cu amestecul făcut și serviți.

Note:

  • Această rețetă este perfectă pentru vegetarieni/vegani.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.