Cotlet de porc cu vin la tavă

Recipe by AlexandraCourse: CinăCuisine: RomâniaDifficulty: Ușor
Porții

2

servings
Preparare

10

minutes
Gătire

30

minutes
Calorii

231

kcal

Cotlet de porc cu vin la tavă, avantajoase deoarece se pregătesc și gătesc foarte ușor atunci când timpul este limitat. Îmi place să iau puțină pâine și să mânânc sosul din tavă, are un gust extraordinar, vinul este aliatul acestei rețete.

Ingrediente:

  • 5 felii cotlet de porc groase de 1cm.

  • 1 căpățână de usturoi.

  • 150ml supă de pui sau apă.

  • 100 ml vin alb sec.

  • 1 foaie dafin.

  • 1 fir cimbru uscat.

  • 2 linguri de ulei normal sau măsline.

  • sare, piper negru, boia dulce.

Mod de preparare:

  • Preîncălzește cuptorul la 220°C. Pune în cuptor o tavă în care poți să pui feliile de carne într-un singur strat (să aibă puțin spațiu).
  • Desfă cățeii de usturoi din căpățână și curăță straturile exterioare, dar se lasă coaja. Lovește-i ușor cu latul lamei unui cuțit, doar cât să se aplatizeze un pic. Condimentează feliile de carne cu sare, piper și boia pe ambele părți.
  • Încinge uleiul într-o tigaie largă și prăjește cățeii de usturoi un minut, până când se rumenesc frumos pe toate părțile. Scoate cățeii din tigaie și pune carnea la prăjit până când se rumenește pe ambele părți (cam 2 minute pe fiecare parte). Scoate carnea din tigaie.
  • Adaugă vinul în tigaie împreună cu dafinul și cimbrul și fierbe-l la foc mare cca 2-3 minute. Adaugă supa de pui sau apa și fierbe până scade la jumătate (cca 3-5 minute).
  • Carnea rumenită se așează în tava încălzită, cea care a fost în cuptor. Presară usturoiul printre cotlete, apoi toarnă sosul de vin din tigaie.
  • Lasă carnea la cuptor vreo 15 minute.

Note:

  • Vă recomand să serviți alături de un piure de cartofi sau o mămăligă.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.