Ciuperci pleurotus prăjite la tigaie
Pregătește-ți ciuperci pleurotus prăjite la tigaie ca masă principală sau ca garnitură. Rețeta este ușoară și aromată.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
500g ciuperci pleurotus.
2–3 căței de usturoi.
1 legătură de ceapă verde și pătrunjel.
sare și piper negru după gust.
Mod de preparare:
- Taie ceapa verde mărunt (n-ai nevoie de frunze), toacă usturoiul mărunt. Spală ciupercile, tamponează-le cu servețele de hârtie pentru a elimina apa rămasă pe ele. Dacă ciupercile-s prea mari, feliează-le. Călește ceapa și usturoiul 1-2 minute, adaugă apoi ciupercile și călește-le până s-au gătit complet. Servește.
Note
Servește-le cu mărar tocat deasupra, poți să adaugi și alte condimente precum chilli, rozmarin sau oregano.
Poți să adaugi și alte legume cum ar fi ardei, roșii, spanac.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 42kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 1g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 8g
- Fibre: 4g
- Proteine: 6g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.