Chiftele în sos de roșii
Poți să-ți pregătești chiftele în sos de roșii cu ușurință și să-ți faci o garnitură simplă lângă ele. Trebuie să le fierbi în bulion sau roșii pasate, astfel le aromezi și te-ai ales cu un sos de roșii lângă mâncarea ta.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 45 min
- Timp Total: 1 oră
- Porții: 6 porții
Ingrediente:
500g carne tocată.
1 ou.
100g pesmet.
1 legătură de pătrunjel tocată.
Rozmarin după gust.
1–2 lingurițe de sare.
50ml lapte.
1 ceapă și 1 morcov (tocate grosier).
400ml bulion de roșii sau roșii pasate.
Mod de preparare:
- Pune într-un bol carnea tocată, oul, pesmetul, laptele, legătura de pătrunjel și sarea apoi amestecă până când se omogenizează. Formează chiftele de mărimi egale (foarte important să aibă mărimi aprox. la fel pentru a se găti uniform).
- Călește la foc mic într-o tigaie morcovul și ceapa (tăiate grosier) aprox. 2 minute în 1-2 lingurițe de ulei. Adaugă chiftelele și călește-le aprox. 5-7 minute până și-au schimbat culoarea pe fiecare parte.
- Toarnă peste chiftele bulionul de roșii și pune peste tigaie un capac, fierbe-le al foc mic aprox. 35-40 de minute. Servește.
Note
Poți să adaugi în sos și condimente precum cimbru, boia de ardei dulce sau iute, usturoi.
Pregătește-ți ca și garnitură cartofi piure, orez sau legume la grătar.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 383kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 24g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 11g
- Fibre: 1g
- Proteine: 26g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.