Chiftele de somon la cuptor
Pregătește-ți chiftele de somon la cuptor folosind doar câteva ingrediente. Poți să le servești cu garnitura ta preferată, sos de mujdei și sunt ușor de personalizat.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 25 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1kg file de somon.
1 legătură ceapă verde.
2–3 căței de usturoi.
2 ouă.
100–130g pesmet.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 220°C și tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Toacă somonul cu un cuțit sau trece-l prin mașina de tocat carne/blender.
- Toacă mărunt usturoiul, pătrunjelul și ceapa verde. Pune toate ingredientele într-un castron și omogenizează compoziția. Pesmetul adaugă-l treptat până îl incorporezi, nu-i neaparat nevoie să-l adaugi pe tot.
- Umezește-ți mâinile și formează chiftele de mărimi egale. Coaceți-le aprox. 15-16 min la 220°C dacă doriți chiftelele mai suculente sau 20 de minute dacă le doriți mai făcute. Servește cu mujdei.
Note
Poți să adaugi și alte legume tocate în compoziție gen ardei sau morcovi.
Poți să adaugi în compoziția de chifteluțe de somon zeamă de lămâie, sos de soia (grijă cu sarea dacă pui soia) sau muștar.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 206kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 13g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 1g
- Fibre: 0
- Proteine: 22g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.