Print
ceviche de somon pe un blat cu legume
buton-print buton-pinterest

Ceviche de somon

Pregătește-ți ceviche de somon comform rețetei din Peru. Peștele este crud și marinat în sucuri citrice, recomandăm să-l servești cu chipsuri de tortilla.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 2 ore
  • Timp Total: 2 ore
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Peru

Ingrediente:

450g somon.

3 bucăți de lime.

1 ceapă roșie.

1 ardei iute.

1 lămâie.

150ml ulei de măsline sau floarea soarelui.

100g roșii cherry.

1 legătură pătrunjel.

Mod de preparare:

  1. Curăță somonul de piele și de oase cu multă atenție, apoi taie-l cuburi de circa 2cm. Spală lămâia și lime-ul, apoi rade coaja, stoarce sucul și păstrează-l într-un bol.
  2. Taie ceapa roșie cuburi mărunte, la fel și ardeiul iute. Taie în patru roșiile cherry, toacă mărunt pătrunjelul.
  3. Pune într-un bol cuburile de somon, acoperă-le cu sucul de lime și lămâie. Lasă somonul la frigider aprox. 10 minute, astfel încât acidul din citrice să acționeze, apoi amestecă-l cu uleiul de măsline sau floarea soarelui și restul ingredientelor.
  4. Este recomandat să îl serviți după minim două ore de stat la frigider și în maximum 8 ore de când l-ați preparat.

Note

Este recomandat să servești ceviche-ul cu chipsuri de tortilla sau pâine prăjită.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 porție
  • Calorii: 350kcal
  • Zahăr: 3g
  • Sodiu: 100mg
  • Grăsimi: 20g
  • Grăsimi Sat: 3g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 15g
  • Fibre: 2g
  • Proteine: 25g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-ar face plăcere să auzim părerea ta! Lasă un comentariu mai jos și acordă o notă rețetei.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star