Ceviche de somon
Pregătește-ți ceviche de somon comform rețetei din Peru. Peștele este crud și marinat în sucuri citrice, recomandăm să-l servești cu chipsuri de tortilla.
- Timp Preparare: 2 ore
- Timp Total: 2 ore
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Peru
Ingrediente:
450g somon.
3 bucăți de lime.
1 ceapă roșie.
1 ardei iute.
1 lămâie.
150ml ulei de măsline sau floarea soarelui.
100g roșii cherry.
1 legătură pătrunjel.
Mod de preparare:
- Curăță somonul de piele și de oase cu multă atenție, apoi taie-l cuburi de circa 2cm. Spală lămâia și lime-ul, apoi rade coaja, stoarce sucul și păstrează-l într-un bol.
- Taie ceapa roșie cuburi mărunte, la fel și ardeiul iute. Taie în patru roșiile cherry, toacă mărunt pătrunjelul.
- Pune într-un bol cuburile de somon, acoperă-le cu sucul de lime și lămâie. Lasă somonul la frigider aprox. 10 minute, astfel încât acidul din citrice să acționeze, apoi amestecă-l cu uleiul de măsline sau floarea soarelui și restul ingredientelor.
- Este recomandat să îl serviți după minim două ore de stat la frigider și în maximum 8 ore de când l-ați preparat.
Note
Este recomandat să servești ceviche-ul cu chipsuri de tortilla sau pâine prăjită.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 350kcal
- Zahăr: 3g
- Sodiu: 100mg
- Grăsimi: 20g
- Grăsimi Sat: 3g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 15g
- Fibre: 2g
- Proteine: 25g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.