Cartofi tărănești cu ceapă (Ca la Mama)

Rețetă scrisă de: AlexandraCurs: CinăBucătărie: RomâniaDificultate: Ușor
Porții

5

porții
Timp preparare

00:15

minute
Timp gătire

00:15

minute
Calorii

280

cal

Cartofi țărănești, o delicatesă tradițională de post foarte gustoasă cu rondele de ceapă dulci și aromate. Poți să-i gătești și ca garnitură, eu una uneori îi mânânc așa goi cu castraveți murați.

Ingrediente:

  • 1kg cartofi.

  • 2 cepe roșii mari.

  • 5 căței de usturoi.

  • 50ml ulei.

  • sare, piper și pătrunjel verde.

  • boia (opțional).

Mod de preparare:

  • Curăță cartofii de coajă, spală-i și începe să-i tai cuburi.
  • Trebuie puși la fiert, adaugă jumătate de linguriță de sare.
  • Taie ceapa rondele, ia o tigaie și începe să o călești. Poți presăra sare peste ea (nu o rumeni).
  • Adaugă sare și piper după gust + usturoiul mărunțit.
  • Stoarce de apă cartofii fierți și pune-i peste ceapă.
  • Amestecă ușor și pune pătrunjelul mărunțit + opțional boia.

Note:

  • Poți să-i servești cu smântână sau iaurt, sau folosi la plăcintele lespede.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.