Print
cartofi copti la cuptor în coajă
buton-print buton-pinterest

Rețetă cartofi copți la cuptor (rețetă de post)

Dacă nu știi ce să alegi când te uiți printre mâncăruri de post poți să-ți prepari niște cartofi copți la cuptor. Fie îi servești ca masă principală fie îi folosești ca garnitură pentru alte feluri de mâncare, cartofii vor fi crocanți și aromați.

info

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 30 min
  • Timp Total: 40 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

500g cartofi (orice tip).

unt sau ulei de măsline/floarea soarelui.

sare, piper, praf de ceapă sau ceapă tăiată mărunt, usturoi, rozmarin, cimbru, oregano, pătrunjel, boia, mărar, tarhon etc.

Mod de preparare:

  1. Alege cartofi care-s aproximativ de aceeași mărime. Spală-i și taie cartofii (lasă-i așa în coajă) + pregătește condimentele.
  2. Ai nevoie de o tavă pe care trebuie să pui hârtie de copt. Toarnă uleiul de măsline sau întinde untul pe hârtie. Adaugă cartofii tăiați și pune peste ei condimentele (asigură-te că-s și ei acoperiți de ulei/unt si de condimente).
  3. Pune tava la cuptor și așteaptă până când sunt pătrunși și rumeni. Dacă bucățile sunt mai mari trebuie întorși și pe cealaltă parte pentru a fi siguri că se rumenesc uniform.

Note

Poți să-i fierbi înainte să-i pui la copt.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star