Rețetă cartofi copți la cuptor (rețetă de post)
N-ai idee ce să-ți prepari ca și garnitură sau pur și simplu cauți o rețetă de post? Nu-i stres, poți să-ți faci niște cartofi copți la cuptor și să-i personalizezi cu câteva ingrediente.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
500g cartofi (orice tip).
unt sau ulei de măsline/floarea soarelui.
sare, piper și alte condimente la alegere.
Mod de preparare:
- Alege cartofi care sunt de aproximativ aceeași mărime. Spală-i bine, taie-i (lasă-i în coajă) de mărimi cât de cât egale + pregătește condimente (eventual poți într-o sosieră să pui ulei și condimentele).
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt, opțional întinde untul/uleiul pe hârtie. Pune cartofii tăiați și asezonează-i + asigură-te că-s acoperiți de ulei/unt și condimente. Gătește-i la cuptor la 220°C până sunt pătrunși și rumeni.
Note
Dacă dorești să reduci mult timpul de gătire, poți să fierbi cartofii în prealabil până devin puțin moi apoi să-i coaceți la cuptor pentru a obține o crustă crocantă.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 80kcal
- Zahăr: 1g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0,5g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 18g
- Fibre: 2g
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.