
Rețetă cartofi copți la cuptor (rețetă de post)
Dacă nu știi ce să alegi când te uiți printre mâncăruri de post poți să-ți prepari niște cartofi copți la cuptor. Fie îi servești ca masă principală fie îi folosești ca garnitură pentru alte feluri de mâncare, cartofii vor fi crocanți și aromați.
- Preparare: 10 min
- Gătire: 30 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
500g cartofi (orice tip).
unt sau ulei de măsline/floarea soarelui.
sare, piper, praf de ceapă sau ceapă tăiată mărunt, usturoi, rozmarin, cimbru, oregano, pătrunjel, boia, mărar, tarhon etc.
Mod de preparare:
- Alege cartofi care-s aproximativ de aceeași mărime. Spală-i și taie cartofii (lasă-i așa în coajă) + pregătește condimentele.
- Ai nevoie de o tavă pe care trebuie să pui hârtie de copt. Toarnă uleiul de măsline sau întinde untul pe hârtie. Adaugă cartofii tăiați și pune peste ei condimentele (asigură-te că-s și ei acoperiți de ulei/unt si de condimente).
- Pune tava la cuptor și așteaptă până când sunt pătrunși și rumeni. Dacă bucățile sunt mai mari trebuie întorși și pe cealaltă parte pentru a fi siguri că se rumenesc uniform.
Note
Poți să-i fierbi înainte să-i pui la copt.