Print
cartofi copti la cuptor în coajă
buton-print buton-pinterest

Rețetă cartofi copți la cuptor

Aceasta este o rețetă simplă și rapidă prin care poți să-ți pregătești cartofi copți la cuptor. Poți să-i condimentezi exact cum îți dorești, vor ieși crocanți cu un interior moale.

info

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 30 min
  • Timp Total: 40 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

500g cartofi (orice tip).

unt sau ulei de măsline/floarea soarelui.

sare, piper și alte condimente la alegere.

Mod de preparare:

  1. Alege cartofi care sunt de aproximativ aceeași mărime. Spală-i bine, taie-i (lasă-i în coajă dacă vrei) de mărimi cât de cât egale + pregătește condimente (eventual poți într-o sosieră să pui ulei și condimentele).
  2. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, opțional întinde untul/uleiul pe hârtie. Pune cartofii tăiați și asezonează-i + asigură-te că-s acoperiți de ulei/unt și condimente. Gătește-i la cuptor la 220°C până sunt pătrunși și rumeni.

Note

Dacă dorești să reduci mult timpul de gătire, poți să fierbi cartofii în prealabil până devin puțin moi apoi să-i coaceți la cuptor pentru a obține o crustă crocantă.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 80kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 2g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 18g
  • Fibre: 2g
  • Proteine: 1g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star