Print
cartofi copti la cuptor în coajă

Rețetă cartofi copți la cuptor (rețetă de post)

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Dacă nu știi ce să alegi când te uiți printre mâncăruri de post poți să-ți prepari niște cartofi copți la cuptor. Fie îi servești ca masă principală fie îi folosești ca garnitură pentru alte feluri de mâncare, cartofii vor fi crocanți și aromați.


Informații:

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 30 min
  • Timp total: 40 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

500g cartofi (orice tip).

unt sau ulei de măsline/floarea soarelui.

sare, piper, praf de ceapă sau ceapă tăiată mărunt, usturoi, rozmarin, cimbru, oregano, pătrunjel, boia, mărar, tarhon etc.


Mod de preparare:

  1. Alege cartofi care-s aproximativ de aceeași mărime. Spală-i și taie cartofii (lasă-i așa în coajă) + pregătește condimentele.
  2. Ai nevoie de o tavă pe care trebuie să pui hârtie de copt. Toarnă uleiul de măsline sau întinde untul pe hârtie. Adaugă cartofii tăiați și pune peste ei condimentele (asigură-te că-s și ei acoperiți de ulei/unt si de condimente).
  3. Pune tava la cuptor și așteaptă până când sunt pătrunși și rumeni. Dacă bucățile sunt mai mari trebuie întorși și pe cealaltă parte pentru a fi siguri că se rumenesc uniform.
Note

Poți să-i fierbi înainte să-i pui la copt.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII