
Cartofi copți cu unt și pastă de roșii
Descriere:
Cartofii copți îmi aduc aminte de copilărie, simplitate. Încercând să văd și alte variațiuni ale rețetei, am încercat cartofi copți cu unt și pastă de roșii, lucru care mi-a gâdilat papilele gustative cu un gust și arome delicioase.
Informații:
- Preparare: 15 min
- Gătire: 60 min
- Timp total: 1 oră 15 min
- Cantitate: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
4 cartofi mari.
1–2 căței de usturoi.
1 ardei iute roșu mic sau 1-2 linguri pastă de ardei gras/iute.
busuioc.
100g de unt moale.
1–2 linguri de pastă de roșii / bulion, sare și piper după gust.
Mod de preparare:
1. Preîncălzește cuptorul la 220 °C. Spală cartofii bine și înțeapă-i cu o furculiță sau scobitoare pe toată suprafața apoi învelește-i în folie de aluminiu pe fiecare separat.
2. Coace cartofii în cuptorul preîncălzit 50-60 de minute sau până când sunt gata.
3. Între timp ce cartofii se coc, curăță și toacă fin usturoiul. Spală ardeiul iute și îndepărtează semințele apoi toacă-l mărunt. Busuiocul se spală, usucă iar frunzele se toacă mărunt.
4. Într-un bol pune untul, usturoiul, ardeiul iute, pasta de tomate. Asezonează cu sare, piper, busuioc și amestecă.
5. Puneți compoziția la frigider până când sunt gata cartofii. Când cartofii sunt gata, se taie cartoful și se pune 1-2 linguri din compoziție peste ei.
NoteMix-ul de ingrediente poate fi schimbat fără nici o problemă.
Este recomandat ca atunci când lucrați cu untul să fie la temperatura camerei.
Mix-ul de ingrediente poate fi schimbat fără nici o problemă.
Este recomandat ca atunci când lucrați cu untul să fie la temperatura camerei.