![Cartofi copți cu unt și pastă de roșii 10 cartofi copți cu unt și pastă de roșii pe farfurii](https://pe-zona.ro/wp-content/uploads/2022/06/cartofi-copti.jpg)
Cartofi copți cu unt și pastă de roșii
Cartofii copți îmi aduc aminte de copilărie, simplitate. Încercând să văd și alte variațiuni ale rețetei, am încercat cartofi copți cu unt și pastă de roșii, lucru care mi-a gâdilat papilele gustative cu un gust și arome delicioase.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 60 min
- Timp Total: 1 oră 15 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
4 cartofi mari.
1–2 căței de usturoi.
1 ardei iute roșu mic sau 1-2 linguri pastă de ardei gras/iute.
busuioc.
100g de unt moale.
1–2 linguri de pastă de roșii / bulion, sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 220 °C. Spală cartofii bine și înțeapă-i cu o furculiță sau scobitoare pe toată suprafața apoi învelește-i în folie de aluminiu pe fiecare separat.
- Coace cartofii în cuptorul preîncălzit 50-60 de minute sau până când sunt gata.
- Între timp ce cartofii se coc, curăță și toacă fin usturoiul. Spală ardeiul iute și îndepărtează semințele apoi toacă-l mărunt. Busuiocul se spală, usucă iar frunzele se toacă mărunt.
- Într-un bol pune untul, usturoiul, ardeiul iute, pasta de tomate. Asezonează cu sare, piper, busuioc și amestecă.
- Puneți compoziția la frigider până când sunt gata cartofii. Când cartofii sunt gata, se taie cartoful și se pune 1-2 linguri din compoziție peste ei.
Note
Mix-ul de ingrediente poate fi schimbat fără nici o problemă.
Este recomandat ca atunci când lucrați cu untul să fie la temperatura camerei.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 120kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 8g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 10g
- Fibre: 2g
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.