Carne de vită la tigaie cu vin
Pregătește-ți carne de vită la tigaie cu vin folosind doar câteva ingrediente. Rețeta este simplă, cărnița moale și poate fi servită alături de garnitura preferată.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 2 ore
- Timp Total: 2 ore 10 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
800g-1kg carne de vită.
200–250ml de vin roșu.
2 linguri de ulei.
1–2 cepe albe sau roșii medii.
1–2 căței de usturoi.
Sare după gust.
Mod de preparare:
- Călește ceapa până când aceasta devine translucidă (aprox. 2 minute) apoi adaugă carnea de vită și amestecă din când în când pentru a se găti pe fiecare parte până își schimbă culoarea.
- Carnea va lăsa un „suc”, setează focul pe mic și gătește-o în propriul suc până când aceasta scade. Asezonează cu sare, toarnă cele 200-250ml de vin apoi gătește carnea fără capac aprox. 5 minute (nu acoperi oala/tigaia). După cele 5 minute, acoperă oala/tigaia și lasă carnea să se gătească aprox. 2 ore la foc mic. Servește.
Note
Poți să adaugi și alte condimente în funcție de preferințe, totuși dacă optezi să adaugi usturoi îți recomand să îl călești deodată cu ceapa sau să-l adaugi tocat atunci când carnea trebuie să fiarbă.
Recomandăm ca și garnitură să-ți pregătești cartofi piure, orez sau legume la grătar.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 265kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 0
- Fibre: 0
- Proteine: 25g
- Colesterol: 347mg
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.