Bulz de mămăligă (rețetă ardelenească)

Recipe by AlexandraCourse: CinăCuisine: RomâniaDifficulty: Ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

25

minutes
Calorii

246

cal

Bulz de mămăligă (rețetă ardelenească), o mâncare specific românească, prețuită de păstori, preparată din mămăligă bine fiartă și brânză sau urdă. Puteți să o mâncați și alături de sarmale, un ardei iute, imaginația este limita.

Ingrediente:

  • 500g făină de mălai.

  • 500g brânză telemea sau brânză de burduf.

  • 1l de apă.

  • 60g de unt.

  • 20g de sare.

  • ochiuri de smântână sau lapte bătut (opțional).

  • 2 ouă (opțional).

Mod de preparare:

  • Într-o oală pune apă la fiert și adaugă sare. Atunci când apa începe să fiarbă, pune făina de mălai dar încet, presar-o, ca o ploaie, nu toată deodată. Când mămăliga este gata, las-o la răcit.
  • Secționează mămăliga în mai multe bucăți. Eu am făcut 6 bulzi. Umezește-ți mâinile și formează bulgări.
  • Creează o fântână sau orificiu în care vei pune brânză și puțin unt. Închide bulgărul și formează bulzul. Pune-i la cuptor la 170°C, 20-25 minute, poți să-i faci la tigaie tip grill sau la grătar.

Note:

  • Poți să o servești cu ouă ochi, lapte bătut și slănină prăjită.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.