Beef Wellington reteta
Gătește Beef Wellington folosind aluat de foietaj și ciuperci sotate. Poți să le și asezonezi dacă îți dorești, servește-le cu legume coapte.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Franța
Ingrediente:
320g mușchi de vită.
200g aluat de foietaj.
600g ciuperci.
50ml ulei de măsline sau de floarea soarelui.
1 gălbenuș.
Mod de preparare:
- Dintr-un mușchi de vită taie medalioane de 80g și prăjește-le puțin pe tigaia grill în puțin ulei de măsline/floarea soarelui până când sunt cam jumătate gătite.
- Sotează ciupercile în aceeași tigaie, scoate-le pe o hârtie absorbantă. Întinde foietajul foarte puțin (mărește-i suprafața cu doar un sfert) apoi taie-o dreptunghiuri cam de 3 ori mai mari de cât mușchiul de vită.
- Pune o lingură de ciuperci, mușchiul de vită și încă o linguriță de ciuperci peste. Aveți grijă ca în momentul în care puneți ciupercile și vita, să fie centrate pe foaia de aluat.
- Ia un capăt de aluat și acoperă umplutura, apoi închide ruloul cu degetele în așa fel încât să nu lăsăm carnea deloc descoperită.
- Ungem pachețelele cu gălbenuș bătut și crestăm puțin foietajul la forma dorită. Coace la cuptorul încins la 170°C aprox. 20 de minute. Lasă-le să se răcească și apoi servește-le.
Note
Poți să servești Beef Wellington cu un sos de vin roșu sau cu legume coapte.
Este important să lași ca preparatul să se răcească înainte de a-l tăia, pentru a lăsa să dea aromă.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 453 kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 34g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 17g
- Fibre: 0
- Proteine: 18g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.