Ardei umpluți (rețetă de casă, simplă)

Recipe by AlexandraCourse: CinăCuisine: RomâniaDifficulty: Mediu
Porții

8

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

1

hour 
Calorii

443

cal

Ardei umpluți (rețetă de casă, simplă) fac parte din rețetele tradițional românești. Sunt preparați de obicei cu ardei grași ori gogoșari umpluți cu carne tocată, orez, ceapă, verdețuri și condimente.

Ingrediente:

  • 8 ardei grași.

  • 700g carne tocată de porc sau amestec cu vită.

  • 3-4 cepe verzi sau 2 cepe vechi, poți folosi și ceapă roșie.

  • 70g orez cu bob lung.

  • 2 linguri de ulei.

  • o linguriță de sare, piper, cimbru uscat.

  • 2 lingurițe de boia dulce sau iute.

  • 500ml de bulion.

  • 1 frunză de țelină.

  • 1 linguriță de zahăr.

Mod de preparare:

  • Spală ardeii și decupează-le partea de sus unde este codița. Scoate cotorul cu grijă și curăță-i și in interior de semințe sau vene.ardei decupati
  • Curăță cepele și toacă-le mărunt. Călește ceapa până devine sticloasă în 2 linguri de ulei cu puțină sare, 2-3 minute. Adaugă peste ele orezul (uscat) și călește-l 2 minute. Lasă totul să se răcească.
  • Într-un castron încăpător așează carnea tocată și începe să o asezonezi cu sare, piper, cimbru și boia. Peste ea adaugă amestecul călit (ceapa, orezul) și frământă cu mâinile.
  • Începe să umpli ardeii cu carne, nu-i umple până sus deoarece orezul se va umfla și compoziția va ieși afară. Opțional, poți să pui „capac” ardeilor cu o felie de roșie tăiată rondea.
  • Găsește o oală mai largă, pune-i unii lângă alții (să fie în picioare) și adaugă bulionul + 500 ml de apă (2 căni). Când începe să fiarbă, începeți să cronometrați 50 de minute.

Note:

  • Poți să presari deasupra lor verdețuri.
  • Poți să-i servești cu smântână, felii de pâine proaspătă.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.