Rețetă piure de cartofi

Fel: CinăBucătărie Marea BritanieDificultate Mediu
Porții

4

porții
Timp preparare

00:15

minute
Timp gătire

00:20

minute
Calorii

257

cal

Noi facem acasă diverse rețete cu cartofi, în primul rând „materia primă” este destul de ieftină/kg și poți să devii foarte creativ inclusiv cu garnitura. Cartofi pai cu salam, cartofi natur cu pulpițe, înțelegi ideea.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi

  • 28 grame de unt, 82% grăsime

  • 250 ml lapte

  • sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Pregătește un bol cu apă și curăță de coajă cartofii. Cartofii curățați îi pui în bolul cu apă(să nu se înnegrească). Când ai terminat de curățat toți cartofii spală-i.
  • Pune pe foc o oală cu apă, adaugă cartofii și sarea. Așteaptă până cartofii se înmoaie, după 15 minute folosește o furculiță și vezi dacă furculița trece ușor prin cartofi, atunci este momentul să-i scurgi.
  • Pregătește un tel, untul și laptele. Adaugă untul și laptele în vas și zdrobește cartofii. ATENȚIE! Zdrobește bine cartofii să nu rămână bucați mari prin pireu! Adaugă sare și piper după gust.

NOTE

  • Cartofii piure sunt ușor de făcut, sunt consistenți și îți oferă o multitudine de alegeri când vine vorba de garnitură.

Scrie opinia ta despre această rețetă:




    Pentru a publica mesajul trebuie să accepți Termenii și Condițiile