Rețetă mici de casă

Fel: GrătarBucătărie RomâniaDificultate Ușor
Porții

15

porții
Timp preparare

00:30

minute
Timp gătire

00:15

minute
Calorii

233

cal

Mici sunt un preparat tradițional românesc și moldovenesc. Sunt ușor de făcut, iar această rețetă este cea originală care este la baza oricărei rețete de mici. Neaparat să aveți mix de carne tocată!

Ingrediente

  • 500 g carne tocată (mix vită, porc, oaie)

  • 200 ml zeamă de oase de vită

  • 3 căței de usturoi

  • 1/2 linguriță de bicarbonat

  • Condimente (după gust): piper, sare, boia, rozmarin, cimbru, ienibahar, coriandru, chimion

Mod de preparare

  • Deși carnea este deja tocată, ar fi de preferat să o mai dai printr-un robot sau mașină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine.
  • Pune peste carnea tocată condimentele și toarnă treptat zeama de oase, amestecă bine. Bicarbonatul să-l adaugi la final.
  • Formează micii și lasă-i între 3 și 24 de ori la frigider.
  • Odată ce condimentele s-au așezat, prăjește micii întâi 2 minute pe fiecare parte, mai lasă-i cel mult 10 minute și servește-i. Dacă-i lași mai mult timp vor fi uscați.

NOTE

  • Mici nu se fac doar dintr-un tip de carne!

Scrie opinia ta despre această rețetă:




    Pentru a publica mesajul trebuie să accepți Termenii și Condițiile