Rețetă chifle de casă pufoase

Fel: AperitivBucătărie SUADificultate Mediu
Porții

1

porții
Timp preparare

00:10

minute
Timp gătire

00:20

minute
Calorii

310

cal

Îmi place să-mi fac chifle de casă atunci când vreau să-mi fac un hamburger, sandwich. Sunt pufoase, n-au atâți aditivi ca cele din comerț, deci îs mai sănătoase și mai bune la gust.

Ingrediente

  • 600g făină.

  • 30g unt.

  • 25g drojdie proaspătă.

  • 180ml lapte.

  • 10ml apă.

  • 1 ou.

  • un vârf de cuțit de sare.

  • un vârf de cuțit de zahăr.

Mod de preparare

  • Pune pe foc laptele și apa, cât să se încălzească. Apoi dizolvă drojdia și zahărul.
  • Amestecă făina și sarea, trebuie să faci un gol în mijloc și să torni laptele cu drojdia, untul moale și oul. Amestecă și frământă până ai un aluat omogen.
  • Lasă aluatul să crească aproximativ o oră. Peste o oră, trebuie să lucrezi puțin aluatul pe masa de lucru presărată cu făină.
  • Trebuie să formezi acum niște bile. O să arate ca niște domuri, trebuie să le lași să crească 10 minute.
  • Apoi, umezește puțin fiecare chiflă și presară mac sau susan(opțional).
  • Ia o tavă, pune peste ea hârtie de copt și pune chiflele. În aproximativ 20 de minute sunt gata.

NOTE

  • Trebuie să faci bilele mai mari dacă vrei să faci hamburger cu aceste chifle. Mie mi se par că te satură mai repede chiflele de casă.

Scrie opinia ta despre această rețetă:




    Pentru a publica mesajul trebuie să accepți Termenii și Condițiile