Rețetă aluat vafe

Fel: DesertBucătărie Franța, BelgiaDificultate Mediu
Porții

6

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

15

minutes
Calorii

382

cal

Vafele sunt un desert simplu de făcut. Poți să le mânânci goale sau să devii creativ adăugând sirop, frișcă, banane, căpșuni, limita fiind doar imaginația și ingredientele disponibile. Înainte să aflii cum poți să prepari aluatul, trebuie să ai la îndemână un apart de făcut vafe.

Ingrediente

  • 2 ouă

  • 2 căni de făină

  • 1 ¾ cană de lapte

  • ½ căni de ulei vegetal

  • 1 lingură de zahăr alb

  • 4 lingurițe praf de copt

  • ¼ linguriță de sare

  • ½ linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

  • Încălziți aparatul de făcut vafe. „Bateți” ouăle într-un castron mare cu tel-ul până conținutul devine pufos. Adaugă făina, laptele, uleiul vegetal, zahărul, praful de copt, sarea, vanilia și amestecă până se omogenizează.
  • Ungeți aparatul pe partea de jos și sus cu unt chiar dacă-s antiaderente, oferă un gust aparte vafelor + sigur nu se lipesc. În 4-5 minute aluatul se coace și vafa-i gata, dar atenție! Fiecare aparat e diferit, deci experimentați cu timpul, unele coc mai lent, altele mai repede.

NOTE

  • Fii creativ, vafa poate fi decorată cu extrem de multe chestii dulci. Potrivită pentru micul dejun.

Scrie opinia ta despre această rețetă:




    Pentru a publica mesajul trebuie să accepți Termenii și Condițiile