Print
zmeurată de casă într-o sticlă

Rețetă zmeurată de casă (lichior)

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Prepară zmeurată de casă comform rețetei tradiționale. Acest lichior este aromat și potrivit de dulce, folosit deseori la însiroparea blaturilor, prăjiturilor sau consumat ca atare.


Informații:

 • Author: Oana
 • Preparare: 30 min
 • Timp total: 30 min
 • Cantitate: 7 porții
 • Categorie: Răcoritoare
 • Bucătărie: România

Ingrediente:

500g de zmeură.

150-350g zahăr.

500ml vodcă de 37-40%.

borcan de 2L cu capac.


Mod de preparare:

 1. Curăță zmeura de frunze, insecte și pune-o în borcan. Nu este nevoie să speli zmeura.
 2. Toarnă apoi vodca, închide borcanul cu capacul și lasă-l deoparte la macerat 24 de ore într-o încăpere răcoroasă și întunecată.
 3. A doua zi trebuie să adaugi zahărul, dacă dorești zmeurata mai acrișoară adaugă mai puțin zahăr, mai mult pentru un gust dulce-acrișor și cantitatea maximă pentru un gust dulce, totuși cantitatea de zahăr depinde de gustul pe care doriți să îl obțineți și de zmeură. Opțional puteți să adăugați vanilie.
 4. Odată ce ai adăugat zahărul lasă borcanul închis la întuneric și răcoare timp de 5-6 săptămâni. În primele zile nu uita să mai scuturi borcanul pentru a ajuta zahărul să se dizolve, puteți să gustați după prima saptămână și să ajustați cantitatea de zahăr. Închideți bine borcanul!
 5. După ce au trecut cele 5-6 săptămâni, strecoară lichiorul printr-o sită simplă. Apoi filtrează zmeurata printr-o sită pe care ai pus pânză deasă de trei ori.
 6. Pune zmeurata de casă în sticle curate și cu capac sau dop care sigilează bine. Dacă nu se închide bine sticla, alcoolul se va evapora.
Note

Se poate folosi la cocktail-uri, diverse prăjituri sau consuma de gust.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII