
Rețetă vișinată de casă
Prepară vișinată de casă comform rețetei originale. Folosind această rețetă îți vor ieși undeva la 6L de vișinată, intens fructată cu o culoare fenomenală.
- Preparare: 10 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Răcoritoare
- Bucătărie: România
Ingrediente:
2kg de vișine cu sâmburi.
2l alcool dublu rafinat de 96% grade.
2l apă.
2kg zahăr.
Mod de preparare:
- Vișinele se spală și curăță de codițe apoi se lasă la zvântat. Nu te preocupa să scoți sâmburi, acest pas nu este necesar.
- Pentru acest pas aveți nevoie de borcane sau o damigeană. Trebuie să amestecați cele 2kg de vișine cu 2L de alcool la 96% de grade. Acoperă gătul damigenei cu tifon, procedează la fel și dacă folosești borcane dar deasupra borcanelor adaugă și o farfurioară. Poți să folosești elastice pentru a strânge tifonul.
- Se pune damigeana sau borcanele într-un loc întunecat și răcoros timp de o săptămână pentru macerat.
- După ce a trecut săptămâna, trebuie să faceți un sirop din cele 2KG de zahăr și apă. Într-o tigaie adaugă apa și zahărul și se lasă la fiert până când se dizolvă zahărul (2-3 minute).
- Când siropul s-a răcorit, toarnă-l peste vișine și agită ușor damigeana sau borcanele.
- Damigeana se astupă cu un dop iar vișinata mai trebuie să stea la macerat timp de două luni în același loc întunecat și răcoros.
- Ferește vișinata de soare deoarece își pierde din aromă, gust și culoare.
- După cele două luni, vișinata trebuie strecurată și mutată în carafe sau sticle cu dop. Termenul de valabilitate fiind undeva la 2-3 ani.
Note
Vișinele rămase pot fi folosite la diverse deserturi.