Print
visinata într-o carafă
buton-print buton-pinterest

Rețetă vișinată de casă

Prepară vișinată de casă comform rețetei originale. Folosind această rețetă îți vor ieși undeva la 6L de vișinată, intens fructată cu o culoare fenomenală.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Timp Total: 10 min
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Răcoritoare
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

2kg de vișine cu sâmburi.

2l alcool dublu rafinat de 96% grade.

2l apă.

2kg zahăr.

Mod de preparare:

  1. Vișinele se spală și curăță de codițe apoi se lasă la zvântat. Nu te preocupa să scoți sâmburi, acest pas nu este necesar.
  2. Pentru acest pas aveți nevoie de borcane sau o damigeană. Trebuie să amestecați cele 2kg de vișine cu 2L de alcool la 96% de grade. Acoperă gătul damigenei cu tifon, procedează la fel și dacă folosești borcane dar deasupra borcanelor adaugă și o farfurioară. Poți să folosești elastice pentru a strânge tifonul.
  3. Se pune damigeana sau borcanele într-un loc întunecat și răcoros timp de o săptămână pentru macerat.
  4. După ce a trecut săptămâna, trebuie să faceți un sirop din cele 2KG de zahăr și apă. Într-o tigaie adaugă apa și zahărul și se lasă la fiert până când se dizolvă zahărul (2-3 minute).
  5. Când siropul s-a răcorit, toarnă-l peste vișine și agită ușor damigeana sau borcanele.
  6. Damigeana se astupă cu un dop iar vișinata mai trebuie să stea la macerat timp de două luni în același loc întunecat și răcoros.
  7. Ferește vișinata de soare deoarece își pierde din aromă, gust și culoare.
  8. După cele două luni, vișinata trebuie strecurată și mutată în carafe sau sticle cu dop. Termenul de valabilitate fiind undeva la 2-3 ani.

Note

Vișinele rămase pot fi folosite la diverse deserturi.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star