visinata într-o carafă
Print

Rețetă vișinată de casă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc…

Informativ

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Timp total: 10 min
  • Cantitate: 6 porții
  • Categorie: Răcoritoare
  • Bucătărie: România

Descriere

Vișinata este o băutură alcoolică românească cu gust dulce, intens fructat, de culoare roșie sau roz preparată din vișine fermentate cu zahăr la care se adaugă alcool. Folosind cantitățile prezente în această rețetă, vor ieși undeva la 6L de vișinată.


Ingrediente:

2kg de vișine cu sâmburi.

2l alcool dublu rafinat de 96% grade.

2l apă.

2kg zahăr.


Mod de preparare:

1. Vișinele se spală și curăță de codițe apoi se lasă la zvântat. Nu te preocupa să scoți sâmburi, acest pas nu este necesar.

2. Pentru acest pas aveți nevoie de borcane sau o damigeană. Trebuie să amestecați cele 2kg de vișine cu 2L de alcool la 96% de grade. Acoperă gătul damigenei cu tifon, procedează la fel și dacă folosești borcane dar deasupra borcanelor adaugă și o farfurioară. Poți să folosești elastice pentru a strânge tifonul.

3. Se pune damigeana sau borcanele într-un loc întunecat și răcoros timp de o săptămână pentru macerat.

4. După ce a trecut săptămâna, trebuie să faceți un sirop din cele 2KG de zahăr și apă. Într-o tigaie adaugă apa și zahărul și se lasă la fiert până când se dizolvă zahărul (2-3 minute).

5. Când siropul s-a răcorit, toarnă-l peste vișine și agită ușor damigeana sau borcanele.

6. Damigeana se astupă cu un dop iar vișinata mai trebuie să stea la macerat timp de două luni în același loc întunecat și răcoros.

7. Ferește vișinata de soare deoarece își pierde din aromă, gust și culoare.

8. După cele două luni, vișinata trebuie strecurată și mutată în carafe sau sticle cu dop. Termenul de valabilitate fiind undeva la 2-3 ani.

Note

Vișinele rămase pot fi folosite la diverse deserturi.

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII

Expune-ți părerea despre rețetă

Înainte de a posta, accepți politica de confidențialitate ?