Print
suc de trandafiri într-un borcan

Rețetă suc de trandafiri

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Prepară ușor și comform rețetei originale suc de trandafiri pentru vară. În general, această băutură răcoritoare va fi aromată, ușor acidulată cu un gust dulce-acrișor în funcție de cum modificați cantitatea ingredientelor.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Timp total: 15 min
  • Cantitate: 12 porții
  • Categorie: Răcoritoare
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

67 trandafiri mari.

3l apă.

zeama de o lămâie sau lime.

250g-300g zahăr (ajustați dacă doriți mai dulce).


Mod de preparare:

  1. Spală trandafirii sub un jet de apă rece pentru a îndepărta insectele și praful. Îndepărtează petalele de pe codiță și așează-le într-un borcan mare, dacă dorești poți să rupi petalele în jumătate dar nu este obligatoriu.
  2. Adaugă peste petale zeama de la lămâie, zahărul, apa apoi amestecă până când zahărul s-a dizolvat. Acoperă borcanul cu o farfurie sau cu o bucată de pânză și lasă-l la soare aprox. 2-3 zile. Important este ca aerul să poată să pătrundă în borcan, când aroma s-a infuzat, îl strecori și păstrezi la frigider.
Note

Poți să îl servești cu mentă, cuburi de gheață și o felie de lămâie.

Un soi potrivit pentru acest suc este Damasc.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII