
Rețetă suc de trandafiri
Prepară ușor și comform rețetei originale suc de trandafiri pentru vară. În general, această băutură răcoritoare va fi aromată, ușor acidulată cu un gust dulce-acrișor în funcție de cum modificați cantitatea ingredientelor.
- Preparare: 15 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 12 porții
- Categorie: Răcoritoare
- Bucătărie: European
Ingrediente:
6–7 trandafiri mari.
3l apă.
zeama de o lămâie sau lime.
250g-300g zahăr (ajustați dacă doriți mai dulce).
Mod de preparare:
- Spală trandafirii sub un jet de apă rece pentru a îndepărta insectele și praful. Îndepărtează petalele de pe codiță și așează-le într-un borcan mare, dacă dorești poți să rupi petalele în jumătate dar nu este obligatoriu.
- Adaugă peste petale zeama de la lămâie, zahărul, apa apoi amestecă până când zahărul s-a dizolvat. Acoperă borcanul cu o farfurie sau cu o bucată de pânză și lasă-l la soare aprox. 2-3 zile. Important este ca aerul să poată să pătrundă în borcan, când aroma s-a infuzat, îl strecori și păstrezi la frigider.
Note
Poți să îl servești cu mentă, cuburi de gheață și o felie de lămâie.
Un soi potrivit pentru acest suc este Damasc.