suc de socată într-un borcan
Print

Rețetă socată de casă (suc de soc)

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc…

Informativ

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Timp total: 15 min
  • Cantitate: 12 porții
  • Categorie: Răcoritoare
  • Bucătărie: România

Descriere

Sucul de soc sau socata este o băutură răcoritoare tradițională românească, gustul este unul dulce acrișor cu o aromă puternică de soc și ușor acidulată.


Ingrediente:

3L apă.

200-300g zahăr sau după gust.

6-7 flori de soc.

2-3 lămâi mari.

50-75ml suc de lămâie.

un borcan sau o carafă de 4L-4,5L.


Mod de preparare:

1. Începe prin a curăța, spăla și zvânta florile de soc. Rupe jos „picioarele verzi ale florilor de soc deoarece ele dau un gust amărui preparatului.

2. Spală lămâile, una o vei folosi pentru stors iar alta va trebui să o tai felii subțiri.

3. Într-un vas, puneți zahărul iar peste el puneți apă. Amestecați cât să dizolvați puțin zahărul.

4. Într-un borcan sau carafă de 4L-4,5L, puneți florile de soc, amestecul de zahăr și apă, zeama de lămâie, feliile de lămâie și umple borcanul cu apă rece. Amestecă totul foarte bine, acoperă borcanul cu o farfurie și lasă-l la temperatura camerei la soare 2-3 zile. Trebuie amestecat în fiecare zi, dacă doriți să fie și mai acidulată puteți să o lăsați și mai mult de 2-3 zile la soare în bucătărie.

5. Strecoară sucul și lasă-l la frigider, se poate servi imediat ce a fost strecurat dar gustul este unul mai bun atunci când sucul este rece.

Note

Opțional pentru a grăbi fermentația puteți să adăugați 3g de drojdie.

Puteți să adăugați stafide pentru a crește aciditatea sucului.

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII

Expune-ți părerea despre rețetă

Înainte de a posta, accepți politica de confidențialitate ?