Print
suc de socată într-un borcan

Rețetă socată de casă (suc de soc)

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Sucul de soc sau socata este o băutură răcoritoare tradițională românească, gustul este unul dulce acrișor cu o aromă puternică de soc și ușor acidulată.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Timp total: 15 min
  • Cantitate: 12 porții
  • Categorie: Răcoritoare
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

3L apă.

200-300g zahăr sau după gust.

6-7 flori de soc.

2-3 lămâi mari.

50-75ml suc de lămâie.

un borcan sau o carafă de 4L-4,5L.


Mod de preparare:

1. Începe prin a curăța, spăla și zvânta florile de soc. Rupe jos „picioarele verzi ale florilor de soc deoarece ele dau un gust amărui preparatului.

2. Spală lămâile, una o vei folosi pentru stors iar alta va trebui să o tai felii subțiri.

3. Într-un vas, puneți zahărul iar peste el puneți apă. Amestecați cât să dizolvați puțin zahărul.

4. Într-un borcan sau carafă de 4L-4,5L, puneți florile de soc, amestecul de zahăr și apă, zeama de lămâie, feliile de lămâie și umple borcanul cu apă rece. Amestecă totul foarte bine, acoperă borcanul cu o farfurie și lasă-l la temperatura camerei la soare 2-3 zile. Trebuie amestecat în fiecare zi, dacă doriți să fie și mai acidulată puteți să o lăsați și mai mult de 2-3 zile la soare în bucătărie.

5. Strecoară sucul și lasă-l la frigider, se poate servi imediat ce a fost strecurat dar gustul este unul mai bun atunci când sucul este rece.

Note

Opțional pentru a grăbi fermentația puteți să adăugați 3g de drojdie.

Puteți să adăugați stafide pentru a crește aciditatea sucului.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII